Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габриел и министърът на спорта Димитър Илиев откриха Световното първенство по гребане в Пловдив

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на спорта Димитър Илиев откриха формалното Световното състезание по гребане до 23 години в Пловдив. Церемонията се състоя на Летния спектакъл в наличието на състезатели и треньори. Първенството е под патронажа на Мария Габриел.
Прочетете още
Гости на церемонията бяха още шефа на организационния комитет Иван Попов, Патрик Ромбаут - член на изпълнителния комитет на ФИСА, ръководителя на БФ по гребане Свилен Нейков и именитите ни състезателки в гребането Румяна Нейкова и Светла Оцетова, зам.-кмета по спорта Георги Титюков, зам.-кмета по културата Пламен Панов, депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, кметът на " Тракия " Костадин Димитров.

Жан-Кристоф Ролан - ръководителят на ФИСА ще дойде в Пловдив в събота за финалите.

Водеща на събитието беше журналистът Мария Павлова. Присъстваха представители на тимовете на България, Германия, Румъния, Пакистан, Австрия, Парагвай, Латвия, Норвегия, Тайланд и други. 

Проведе се и обичайният церемониал на знамената, на който бяха показани всички 49 страни участнички.

" Благодарим ти Пловдив за мощното обръщение, което изпращаш до целия свят. Спортът не познава граници, а сплотява с полезности. Гордост е, че България е хазаин на влиятелната конкуренция. Светът на гребането постоянно остава удивен от Пловдив и Гребния канал и се веселя, че традицията продължава и тази година. Пожелавам триумф на българските участници. Пловдив ще бъде международна столица на гребането, само че градът споделя, че спортът е премеждие, воля и здраве ", съобщи вицепремиерът Мария Габриела.

" Горд съм, че това шампионата се организира точно в Пловдив, тъй като това е град, който се е потвърдил като страховит хазаин на сходни огромния шампионати по гребане. Уверен съм в положителното протичане на шампионата и надпреварата, тъй като имаме страхотна инфраструктура, какъвто е гребният канал ", съобщи спортния министър Димитър Илиев.

Член на изпълнителния комитет на ФИСА Патрик Ромбаут разгласи публично Световното състезание за намерено.

След това бяха посрещнати и формалното знаме на ФИСА и флагът на България. 

За положителното въодушевление на публиката се погрижиха танцьорите от клуб " Ера ".

Световното състезание стартира на следващия ден в 11:00ч. с първите гонки на Гребната база, а входът за феновете е свободен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР