Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на
Коментари Харесай

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е в Киев, където ще участва в срещата на външните министри на ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на посещаване в Киев, където ще взе участие в срещата на външните министри на Европейския съюз (ЕС), оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР). 
 
За първи път в историята на Европейски Съюз, срещата на външните министри на страните членки е отвън територията на съюза. Историческата среща през днешния ден се състои в Киев, написа Габриел във Facebook. На гала по полагане на венци пред " Стената в памет на починалите за Украйна " дружно с министрите показахме своето почитание към починалите. Поклон пред паметта им, написа още вицепремиерът и външен министър. 
 
Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви за срещата в обществените мрежи, като я дефинира като " историческа ” и израз на " взаимност " с Украйна, оповестиха още от Министерство на външните работи. 
 
" Събирам през днешния ден външните министри от Европейски Съюз в Киев за първата по рода си среща на всички 27 страни членки отвън съюза ", написа Борел. Бъдещето на Украйна е в Европейски Съюз, добави той.
 
Украинският външен министър Дмитро Кулеба приветства днешната първата среща на европейските си сътрудници в Киев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР