Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на
Коментари Харесай

Екатерина Захариева заминава на работно посещение в Грузия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува на работно посещаване Грузия, където ще взе участие в Батумската интернационална конференция, отдадена на 10-ата годишнина на Източното партньорство. Събитието ще събере политици от страните - членки на Европейски Съюз, и от страните от Източното партньорство, представители на бизнеса, университетските среди и неправителствения бранш.

Захариева ще взе участие в полемика с сътрудниците си от Германия, Швеция, Полша и Чехия, отдадена на постигнатото от самодейността през последните 10 години, и провокациите, пред които са изправени страните от района по пътя на тяхната европейска интеграция.

Участниците ще създадат обзор на главните области на съдействие сред Европейски Съюз и страните от Източното партньорство и ще споделят нови хрумвания за по-нататъшно подсилване на самодейността и след 2020 година Ще бъдат разисквани процесите на демократизация в района, развиването на сигурността в Черно море, съдействието в региона на превоза, енергетиката, връзките.

Вицепремиерът Захариева ще се срещне с президента на Грузия Саломе Зурабишвили и с министър-председателя Мамука Бахтадзе. Източното партньорство е основано през 2009 година като самодейност на Европейския съюз, която сплотява страните - членки на Съюза и Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Целта му е усилване на районното съдействие сред страните, както и активизирането на връзките им с Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР