Вицепремиерът и министър на туризма посети цеха за ръчно тъкани

...
Вицепремиерът и министър на туризма посети цеха за ръчно тъкани
Коментари Харесай

Николова: Килимите ни са достойни за културното наследство на Европа

Вицепремиерът и министър на туризма посети цеха за ръчно тъкани килими в Костандово, община Велинград. Продукцията на фамилното дружество е позната на многочислени ВИП-клиенти и културни институции от Европа, Съединени американски щати и Азия.
Министър Николова беше мощно впечатлена от майсторството на тъкачките и пое ангажимент този сложен поминък да бъде разпространяван и през, тъй че да стане част от стратегиите за културно-историческите турове в страната.
Сред постоянните клиенти на българската компания, с изключение на английската кралска фамилия, са и доста от най-емблематичните музеи в света и кралски фамилии в Европа.
 Николова ще упорства за по-евтини чадъри и шезлонги и следващата година Николова ще упорства за по-евтини чадъри и шезлонги и следващата година
По-евтини чадъри и шезлонги за плажуващите по родното Черноморие и през 2021 година За това ще упорства вицепремиерът и министър на туризма...
Над 200 замъка в Англия са обзаведени с килими от Костандово, стана ясно по време на диалозите.
Преди няколко дни цехът е изпратил две пътеки, създадени по поръчка на музея „ Джордж Вашингтон “ в Съединени американски щати.
Стаята на кайзера в фамозния виенски музей “Албертина ” също е обзаведена с вълнен килим от Костандово, към този момент е подготвен и килим, изтъкан за двореца ”Версай ”. Емблематичната Банк ъф Ингланд също е притежател на килим, създаден по тяхна поръчка.
Уникалните творби имат качества да станат част от културното завещание на Европа, акцентира вицепремиерът Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР