Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е провела телефонен

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е провела телефонен
Коментари Харесай

Отпадна препоръката германците да не ходят на Златните, за Албена остана |

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова е провела телефонен диалог с Томас Барайс, държавен парламентарен секретар във Федералното министерство на стопанската система и енергетиката на Германия, в който му е благодарила за свалянето на предизвестието за пътешестване до област Варна.

В разгара на летния сезон немските управляващи издадоха наставление да не се пътува до курортите по северното ни Черноморие поради огромния растеж на случаите на ковид у нас. Това засегна съществено бизнеса на някои от най-големите ни летовища в района, за които немските туристи са главен пазар. 

Във Варненска област попадат курорти като Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена. За различен обичан курорт на немските туристи обаче рекомендацията да не посещават курортите в област Добрич, където се намира Албена обаче остава.

Във връзка с открити случаи на ковид при завръщане от България на немски туристи и издаването на предизвестия за пътешестване до областите Благоевград и Добрич в България, вицепремиерът е уверила Барайс, че всички нужни ограничения за ограничение на разпространяване на вируса са взети от здравните управляващи и Министерството на туризма. Тя е показала и че на територията на курортите по българското Черноморие няма нито един случай на инфектиран или болен от COVID-19.

Министър Николова показа, че България и Германия имат обичайно отлични двустранни връзки на политическо и експертно равнище. Нашата страна е желана туристическа дестинация за фамилна отмора от немски туристи, като през 2019 година общият брой на туристическите визити от Германия е 761 156, е споделила Николова, представена от пресслужбата на ведомството си.

От своя страна господин Барайс декларирал, че партньорството сред двете страни би трябвало да продължи и отсега нататък.

Ние сме наясно с напъните, които полагате за ограничение на болестта. Виждаме, че хората в България знаят по какъв начин да се пазят и по какъв начин добре работи здравната Ви система. Мислим, че ограниченията които ние сме наложили ще бъдат отстранени в даден миг, прецизирал той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР