Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство в оставка

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройство в оставка
Коментари Харесай

Гроздан Караджов разгледа щетите от дъждовете във Вършец и обеща да търси помощ за общината


Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройство в оставка Гроздан Караджов  Гроздан Караджов Гроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 година в гр. Стара Загора. Завършва британската езикова посети през днешния ден курортния град Вършец и прегледа вредите от поройните дъждове в града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той обходи поречието на р. Ботуня в града, където има разрушени мостове, наводнен парк, потърпевши къщи и инфраструктура. Придошлите води са отнесли част от корекцията и са излезли в градския парк.

Преминаващата през Вършец р. Ботуня към този момент се е прибрала в коритото си, само че вредите са огромни. Отнесени са седем моста. В резултат от преливането e опустошен тръбопровод в кв. „ Заножене " и живеещите в него са без вода. Скъсани са и други водопроводи. Пътят към една от вилните зони е пропаднал. Частичното бедствено състояние в града остава в действие.

Министърът даде обещание на управлението на локалната община незабавно да търси средства от Министерски съвет за възобновяване на вредите, които възлизат на милиони левове.

Кметът на Вършец Иван Лазаров, съобщи, че живите хора във Вършец не помнят сходно злополучие и толкоз проливни дъждове. Той благодари на министъра за визитата и поетия ангажимент за помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР