Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с
Коментари Харесай

Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова се срещна с представители на ресторантьорския и на хотелиерския отрасъл. В срещата взеха присъединяване министърът на туризма Христо Проданов, зам.-министърът на труда и обществената политика Иван Кръстев, както и зам.-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Ресторантьорският отрасъл изложи редица проблеми пред министър Нинова и нейните сътрудници, измежду които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в действие на новите ограничаващи ограничения на районно равнище, касаещи гр. София.
СОС гласоподава удължение на икономическите ограничения за бизнеса в София
Столичният общински съвет одобри да бъдат удължени ограниченията в поддръжка на бизнеса в София, който пострада в резултат на коронавирус рецесията. Обл...
Прочети повече
По думите им обезщетенията за бизнеса са проблематични, защото една районна заповед не може да изземе функционалностите на национална заповед и това автоматизирано стопира обезщетителните заплащания, както и кандидатстването по тях. Необходимо е незабавно заповедта да бъде национално регламентирана, с цел да може бизнесът да се възползва от механизмите за отплата. Министър Нинова пое ангажимент да спомага по всички способи и допустимо най-скоро за намиране на решение на този проблем, в това число с промени в Закона за изключителното състояние.

От сектора изложиха редица аргументации в изгода и на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като показаха единодушие със опазване на досегашния модел за претовареност на заведенията от 50%.

„ До седмица стартира подписването на новите контракти и изплащането на помощта до 50 000 лева за дребни и междинни предприятия, които са кандидатствали и са утвърдени “, увери Нинова представителите на сектора.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР