Вицепремиерът Асен Василев проговори за скандалния проектозакон, изготвен от ведомството

...
Вицепремиерът Асен Василев проговори за скандалния проектозакон, изготвен от ведомството
Коментари Харесай

Василев си изми ръцете за черните списъци. Дал технически бележки

Вицепремиерът Асен Василев проговори за скандалния проектозакон, направен от ведомството му, с който ще се вършат описи на неуместни хора и компании, а имуществото им ще може да се запорира единствено по донос. Мракобесният комунистически закон взриви през днешния ден ръководещата коалиция. Нито една партия отвън „ Продължаваме промяната ” няма да поддържа наказателната акция на Василев, стана ясно от изключителни брифинги на Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Пълзящ фашизъм, разгласи Движение за права и свободи. Политическа патология, постави диагнозата ГЕРБ.

Според плана „ Василев ” властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от посочени в закона действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Предвижда се да има и Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

Има работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, Министерство на външните работи, ДАНС и редица институции. Когато излезе първият лист " Магнитски " имахме дупка в законодателството и нямаше по какъв начин да защитим съответно държавните компании и институции. Поехме ангажимент тази празнина да бъде запълнена, съобщи през днешния ден след съвещанието на Министерски съвет вицепремиерът Асен Василев.

Когато някой е глобен и това слага проблем пред финансовата система и стопанската система от болест от спомагателните наказания, този проблем би трябвало да бъде овладян, добави Василев. По думите му правосъдното министерство е предоставило два или три работни разновидността за законопроекта, а той е дал " механически бележки по какъв начин да се случва процесът ".

Тепърва следва публично разискване на окончателният законопроект, след което той ще мине през Министерски съвет и едвам тогава ще влезе в Народното събрание, напомни Василев процедурата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР