Витоша ски получи виза от Столична община за възстановяване на

...
Витоша ски получи виза от Столична община за възстановяване на
Коментари Харесай

Съдбата на Драгалевския лифт: Идейният проект за възстановяването му вече е внесен


" Витоша ски " получи виза от " Столична община " за възобновяване на спрения през 2017 година Драгалевски въжен превоз.

Снимка: bTV


Идейният план към този момент е импортиран, а доколко ще се развие техническият следва да разберем, сподели Ян Калчев, зам.-директор " Спортна и техническа активност " на " Витоша ски " АД.

Той изясни, че към този момент трасето се планува да се възвърне до станция " Бай Кръстьо ", като всичко ще бъде съобразено с еконормите.

Снимка: bTV


" В понеделник ще създадем първите стъпки по координиране с инстанциите и в къс интервал се надаваме да стартира възобновяване. Въпреки желанието и настояването ни да подменим целия въжен превоз от Драгалевци до Голи връх, се съгласихме съгласно законовите ограничавания, да осъществим единствено частичната замяна – а точно сектора до " Бай Кръстьо ", който е към 1700 м “, сподели той.

Снимка: bTV


Това е допустимо единствено там, тъй като станциите могат да се впишат в габаритите на старите, а броят на стълбовете, е с осем повече от броя на новопроектираните, добави Калчев.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР