Витоша ски изразява радост от факта, че след 10-годишни разговори

...
Витоша ски изразява радост от факта, че след 10-годишни разговори
Коментари Харесай

Витоша Ски: Най-после с ДСБ и Зелените имаме обща визия за туризма на Витоша

Витоша ски показва наслада от обстоятелството, че след 10-годишни диалози с тези две партии имаме обща визия за туризма във Витоша. 

Това се споделя изказване на Витоша ски във връзка дадената през днешния ден конференция от общински съветници на ДСБ и Зелените в Столичен общински съвет.

В текста на сдружението се споделя още: 

Пред медиите, госпожа Марта Георгиева от ДСБ, изиска „ повсеместен проект за развиването на ски и други спортове, изследване на опциите за нови писти и връзка сред съществуващите без непотребна сеч и унищожаване на морени “. Витоша ски от 10 години предлага идентични стъпки за развиването на туризма в парк Витоша като сме създали и повсеместен проект за основаване на ски зона „ Алеко “. Той включва всичко, разказано от консултант Георгиева.

Проектът не е осъществен, защото в началото беше блокиран в съда от зелени неправителствени организации, а след това промени в Закона за горите де факто не разрешиха всяко ново развиване на туризма в парка. По-специално, това са условията за промяна на предопределение на земята под спортната инфраструктура, която е категорично неразрешена от настоящия проект за ръководство на парк Витоша – самобитен параграф 22.

От Витоша ски неведнъж сме призовавали законодателната, изпълнителната и локалната власт да изчистят нормативната рамка като одобряват положителните европейски практики за създаване на спортни уреди, само че към този миг обстановката не е изменена. С оглед високия публичен интерес, преди две години отправихме и обществена покана към всички специалисти в сферата, че сме подготвени да приемем всяко юридически издържано решение за модернизиране на оборудванията в парк Витоша. Към днешна дата, не е постъпило нито едно такова предложение, в това число от редица политически партии и НПО-та, заявяващи, че знаят по какъв начин това да се случи. И през днешния ден препотвърждаваме готовността си да приемем всяка юридически годна концепция и да развием планинската инфраструктура в границите на закона.

В редица срещи на работната група в Столичен общински съвет, ние сме изложили гореспоменатото си мнение. В случай, че консултант Георгиева или различен общински консултант след това е разкрила метод за модернизацията на оборудванията във Витоша и осъществяване на оферти от нея проект за основаване на нови писти, връзки и уреди за други спортове, ние сме подготвени да я изслушаме и дружно да работим за превръщането на парк Витоша в европейско място за отдих и спорт с съвременна инфраструктура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР