Витанов: БСП трябва да напусне властта, ако пратим оръжие на

...
Витанов: БСП трябва да напусне властта, ако пратим оръжие на
Коментари Харесай

Евродепутат от БСП: Ще има предсрочни избори до края на годината

Витанов: Българска социалистическа партия би трябвало да напусне властта, в случай че пратим оръжие на Украйна и пуснем Скопие в Европейски Съюз
„ Българска социалистическа партия би трябвало да напусне властта, в случай че пратим оръжие на Украйна и пуснем Скопие в Европейски Съюз. Иначе доверието към партията ще се срине и ще сме маслинова клонка за легитимност на решенията на обединението “. Това съобщи пред Нова нюз евродепутатът от Петър Витанов.

За него има вакуум в лявото пространство, по тази причина може план на Стефан Янев да откри място в него.

„ След коронавирус пандемията на всички места има напредък на леви придвижвания. Надявам се Българска социалистическа партия да върне своето доверие, това може да се случи. Искаме да обновим разговора в партията с Крум Зарков. Искаме идейно обновяване на партията. Не съм склонен Българска социалистическа партия да е опрощение за злополука на държавното управление “, счита той.

И добавя, че има хора, които са тежко експлоатирани при хоум офис.

„ Очаквам мощен напън в края на френското председателство на Европейски Съюз за това България да вдигне ветото за участие на Северна Македония. Това ще се случи не непременно, а при изпълнени условия “, акцентира Витанов. И посочи, че прогнозата му е за предварителни избори до края на годината.

По думите му България ще продължи да разчита на въглищните централи даже по-дълго от плануваното. „ Възможно е газ да се внася от Египет, Алжир и Нигерия. Всяка подмяна на енергоносители и снабдители на газ изисква време. Намаляването на зависимостта от Русия с 2/3 докрая на годината е невероятно, защото 90% от газа пристигам оттова, при междинен % 40 за Европа “, уточни той.

Според него наказания от „ Росатом “ ще доведат до „ връщане в пещерите “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР