Витамините, които сме свикнали да консумираме редовно, всъщност не допринасят

...
Витамините, които сме свикнали да консумираме редовно, всъщност не допринасят
Коментари Харесай

Витамините са просто пилеене на пари, твърдят учени

Витамините, които сме привикнали да консумираме постоянно, в действителност не способстват с нищо за здравето ни и даже могат да са рискови, настояват учени, представени от Telegraph.

Като цяло хората в Европа и Северна Америка са в положително физическо положение и прекомерно рядко се нуждаят от тези добавки. Този извод идва дружно с оповестението на резултатите от едно от най-подробното проучване на витаминните добавки, което обгръща половин милион души.

Едно от университетските изводи е, че витамините даже могат да са нездравословни, тъй като основават подправени паники за заболявания, които не могат да бъдат излекувани. Учените предизвестяват хората да не взимат прекомерно добавки, тъй като те " нямат ясна изгода ".

Мащабното проучване обгръща 24 предходни изследвания на 450 000 души и не открива позитивен резултат върху смъртността, който витамините да основават. Друго наблюдаване се отнася до 6000 възрастни мъже, при които познавателните качества понижават в продължение на 12 години без значение от това, че те взимат витамини. По подобен метод биват изследвани и още 1700 мъже и дами със сърдечни проблеми, при които потреблението на добавки също няма резултат. Поради това учените смятат, че множеството сходни витамини просто би трябвало да бъдат избягвани и никога да не се разчита на тях за предварителна защита и лекуване на хронични болести.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР