Витамин D е един от най-важните витамини за имунната ни

...
Витамин D е един от най-важните витамини за имунната ни
Коментари Харесай

Посочиха симптомите на недостиг на витамин D

Витамин D е един от най-важните витамини за имунната ни система. Както е известно, той е именуван още " безоблачен ", тъй като се набира най-ефективно от излагането на слънце. Витамин D е значим и за здравината на костите, написа zdrave.to.

Професор Майкъл Холик от Медицинския център на университета в Бостън изреди главните признаци, които сигнализират за дефицит на витамин D в тялото.

Той отбелязва, че болката в костите и крайниците и проблемите със ставите заран алармират за сходен проблем.

Дефицитът на витамин D може да бъде открит и след други признаци като да вземем за пример болки в червата, изпотяване на главата и даже меланхолия.

Друг академик - Михаил Гинзубург, шеф на Самарския проучвателен институт по диетология и диетотерапия означи, че дефицита на витамин D може да докара до меланхолия.

" Имаме по-високо равнище на тревога, по-раздразнителни сме и т. н. Не можем да си разбираем това и мислим, че фактът е, че животът е тежък, имаме доста проблеми и шефът също крещи доста. Всеки път намираме пояснение за неприятното въодушевление.

Но защото си го обясняваме по неверен метод, не го поправяме както би трябвало или въобще не го поправяме ", счита диетологът.

Частично решение на казуса с неприятното въодушевление би могло да бъде попълване на изчезналия витамин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР