Витамин D е един от най-важните, но и често най-подценяваните

...
Витамин D е един от най-важните, но и често най-подценяваните
Коментари Харесай

Защо е толкова важен витамин D?

Витамин D е един от най-важните, само че и постоянно най-подценяваните витамини в човешкото тяло. Витаминът е мастноразтворим и най-често го назовават " слънчевия витамин ", защото кожата го " създава ", когато е изложена на слънчева светлина.
               

A post shared by (@flowersalwaysgrow) on Jun 11, 2020 at 1:44am PDT

Много изследвания потвърждават, че витаминът понижава риска от множествена склероза, а неналичието му да докара до сърдечни болести. Витамин D въздейства позитивно при депресивни положения, оказва помощ при намаляване, а дефицитът на витамина може да е доста рисков. Вижте в канала във vbox7:
               

A post shared by (@tiawells.pt) on Jun 11, 2020 at 1:28am PDT

Въпреки че лятото в този момент стартира, би трябвало да знаете, че излагането на слънчева светлина не е задоволителна, с цел да си набавим по този начин скъпия витамин. Особено рискови са хората, които живеят в нечисти региони, прекарват много време на закрито и имат по-тъмна кожа.
               

A post shared by (@tiptopbytb) on Jun 11, 2020 at 1:21am PDT

Сред признаците, които издават, че имате проблем с равнищата на витамина в кръвта си, са странни болки в цялото тяло, отмалялост, мускулна уязвимост и схващания. Дефицитът на витамина се открива с кръвно проучване, като при избрани стойности, доктор може да ви назначи и спомагателни проучвания.
               

A post shared by (@essentialhealingbycassie) on Jun 10, 2020 at 10:29pm PDT

Да си набавим вит. D не е мъчно. В аптечната мрежа е цялостно с всевъзможни марки, предлагащи го. Но много храни също съдържат витамина и в естествена форма. На първо място тук можем да сложим сьомгата. 100 грама от рибата могат да ни обезпечат 66% от нужния банкет на витамина. Ако намерите пък дива сьомга, със 100 грама от нея ще си набавите 124% от дневната доза.
               

A post shared by (@occomestibles) on Jun 10, 2020 at 1:01pm PDT

Добър източник на вит. D са и други риби, като херингата и сардините. Маслото от дроб на риба тресчица също сполучлив вид. Други източници на вит. D са жълтъците, гъбите, овеса, млечните артикули.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР