Висшият съдебен съвет определи като допустимо искането за отстраняване на

...
Висшият съдебен съвет определи като допустимо искането за отстраняване на
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет определи като допустимо искането за отстраняване на Иван Гешев

Висшият правосъден съвет дефинира като възможно настояването за премахване на Иван Гешев, с което бе открита процедура по предварителното преустановяване на мандата му.

В началото на съвещанието Главният прокурор изиска отказ на шестимата членове на Прокуроската гилдия на Висш съдебен съвет, които са входирали настояването за отстраняването.

„ Тези шестима души нямат морално право да вземат участие в тази процедура. Случващото се го назовавам атентат против правосъдната власт “, добави Гешев.

Борислав Сарафов с отворено писмо до заместител основния прокурор Даниела Машева

Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова и Георги Кузманов бяха безапелационни, че няма да си създадат отказ.

„ Определени лица, част от правосъдната власт, а може би и от Висш съдебен съвет, се пробват да трансфорат правовата страна в дрипава риза. Ще направя всичко допустимо това да не се случи “, сподели той.

Вероятно основният прокурор е в кабинета си в Съдебната палата

Главният прокурор предложи съвещанието да бъде закрито поради информация, която ще изнесе, само че добави, че би го направил и навън съвещание.

„ Времето на закритото завърши “, репликира го министърът на правораздаването Крум Зарков.

„ Г-н Кузманов сподели, че е хубаво да си подам оставката в интерес, изтъквам неопределено, на фамилията ми и в полза на цялата обстановка. Това е събитие, което би трябвало да бъде оценено в хода на цялата процедура. Записът на диалога с господин Стоев не е юридически от мен “, изясни основният прокурор.

Втората серия на копродукцията на основния прокурор е цялостна операция, цели да ни сплаши, добави той

Главният прокурор беше представляван от юрист пред Висшия правосъден съвет, до момента в който се преглежда допустимостта по настояването на членове на Висш съдебен съвет за неговото премахване. Възраженията на основния прокурор са по редовността на предлагането.

„ Трябва да бъдат посочени кои тъкмо служебни отговорности основният прокурор е нарушил “, изясни пред Висш съдебен съвет адв. Томова, акредитиран юрист на Иван Гешев.

Калина Чапкънова от Висш съдебен съвет изясни, че фактическите условия към този момент са били посочени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР