Днес е ден за почит към малкото останали български ветерани,

...
Днес е ден за почит към малкото останали български ветерани,
Коментари Харесай

Румен Радев: Нека изборите за национален парламент не заглушават дебата за Европа

„ Днес е ден за респект към дребното останали български ветерани, взели участие във Втората международна война, към хилядите българите, взели участие в нея, към хилядите, дали живота си за успеха над нацизма. Благодарение на тяхната всеотдайност се откри пътя към днешна мирна и обединена Европа “. Това разяснява пред публицисти президентът Румен Радев в Деня на Европа.

" Очаквам в идната акция за избори за Европейски парламент да чуем един изчерпателен спор за бъдещето на Европа ", уточни той.

" И дано всеки, който претендира да преставлява България в Европейския парламент да съобщи ясни позиции по какъв начин ще способства и за напредъка на целия Европейски Съюз, само че и за отбраната на нашите национални ползи във връзка с огромните тематики - предлагането за отпаданена на консенсуса при взимане на решение в региона на външната политика и разширението по мащабите и скоростта на преход към зелена стопанска система, по преустановяване на войната сред Русия и Украйна и възобновяване на Украйна ", съобщи президентът.

 Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май България 3 мин. Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май  Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията България 16 мин. Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията  Румен Радев: Детското опазване на здравето би трябвало да е държавен приоритет България 2 мин. Румен Радев: Детското опазване на здравето би трябвало да е държавен приоритет  Румен Радев: Не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската войска България 3 мин. Румен Радев: Не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската войска  Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май България 3 мин. Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май  Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията България 16 мин. Румен Радев наложи несъгласие върху промени в Закона за поощряване на вложенията  Румен Радев: Детското опазване на здравето би трябвало да е държавен приоритет България 2 мин. Румен Радев: Детското опазване на здравето би трябвало да е държавен приоритет  Румен Радев: Не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската войска България 3 мин. Румен Радев: Не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската войска

" Искам да прикани всички партии да положат систематични старания - знам, че това е сложна акция, само че дано тази за избори за народен парламент не заглушава и не измества изцяло дебата за бъдещето на Европа, тъй като това е извънредно значимо за България ", разяснява той.

Снимка: БГНЕС

" По отношение на Северна Македония постоянно съм бил с открита позиция. Крайно време е, и то ще проличи доста скоро, дали новият президент и партията, която завоюва, ще проработят най-накрая за европейската вероятност на страната или ще поемат по друта посока. Винаги съм подкрепял европейската интеграция ", изясни президентът.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР