Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски в Долна Митрополия ще приема

...
Висшето военновъздушно училище Георги Бенковски в Долна Митрополия ще приема
Коментари Харесай

Възстановеното военновъздушно училище ще приема курсанти от догодина

Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия ще приема курсанти следващата година. Това заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Народното събрание.

Днес Народното събрание одобри решение за смяна на статута на авиационния факултет в Долна Митрополия в университет.

Единодушно с 87 гласа Народното събрание гласоподава решение за разкриване на висше учебно заведение с название " Висше военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " в Долна Митрополия. Предложението е на Министерския съвет.

Висшето военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски " е държавно висше военно учебно заведение, което се основава въз основата на факултет " Авиационен " от структурата на Националния боен университет " Васил Левски ".

В него ще се образоват студенти за придобиване на висше обучение и за повишение на квалификацията. Висшето учебно заведение ще развива научноизследователска и иновационна активност, както ще се занимава и с приложни проучвания.

Пилотите ще получават документ и за гражданската авиация, който ще важи също пред непознати консуматори, утвърдиха депутатите. Ще се основат условия за финансиране на образованието от национални и от непознати консуматори.

Създаването на Висшето военновъздушно учебно заведение е в сходство с националните и съюзни условия и с него ще се извърши заложеното в Програмата за развиване на отбранителните качества на Въоръжените сили 2020, написа в претекстовете си вносителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР