Висшата лига обмисля да направи една от най-големите промени в

...
Висшата лига обмисля да направи една от най-големите промени в
Коментари Харесай

Висшата лига обмисля да въведе зимна пауза в близките години

Висшата лига обмисля да направи една от най-големите промени в последните години, като вкара зимна пауза. Това е допустимо да стане сред 2019 и 2022 година, когато в действие ще е идващият контракт за телевизионните права, оповестява Би Би Си.

Английското състезание обичайно върви без отмора, като към Коледа и Нова година календарът се сгъстява с доста мачове по празниците.

От няколко месеца вървят диалози с Футболната асоциация и Английската футболна лига за въвеждане на смяната.

От Висшата лига оповестиха, че е реализиран прогрес. Целта е взаимната работа да докара до облекчение на календара. Твърденията на медиите в страната са, че в случай че се вкара, зимната пауза ще е през януари.

Темата всяка година провокира доста мнения и разбори. Според част от задграничните мениджъри натоварената стратегия и неналичието на отмора пречат на британските клубове да се показват по-силно в европейските клубни шампионати.

Бившият управител на " Манчестър юнайтед " Луис ван Гаал сподели, че неналичието на пауза е най-ужасната традиция в британския футбол. Наследникът му на поста Жозе Моуриньо счита, че сгъстеният календар оказва неприятно въздействие на тимовете от Висшата лига в евротурнирите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР