Висшата лига на Англия ще използва системата за Видео асистент

...
Висшата лига на Англия ще използва системата за Видео асистент
Коментари Харесай

Стана ясно кога Висшата лига ще въведе системата ВАР

Висшата лига на Англия ще употребява системата за Видео помощник рефер (ВАР) от идващия сезон, оповестиха английските медии.
Това стана ясно, откакто на среща през днешния ден клубовете от елита на страната стигнаха до " кардинално " единодушие да вкарат видеоповторенията в шампионата.
Преди година тимовете от Висшата лига отхвърлиха въвеждането на ВАР и гласоподаваха за продължение на експериментиране на системата в мачовете от Купата на Футболната асоциация и Купата на лигата.
Към днешна дата към този момент са се убедили, че повторенията са наложителни за изчистване на грешките на съдиите и системата ще бъде реалност от идващото лято.
По този метод Висшата лига се причислява към другите водещи шампионати в Европа, които към този момент употребяват ВАР - италианската Серия А, немската Бундеслига, испанската Ла Лига и френската Лига 1.
" Днес притежателите на акции на клубовете от Висшата лига получиха информация за последните резултати от тестванията на ВАР, които се организират по време на мачовете от Висшата лига.
Дискутирахме и наученото от използването на системата в мачовете от ФА Къп и Карабао Къп. Висшата лига публично ще изиска от ФИФА да употребява ВАР от идващия сезон ", се споделя в известие от Лигата.
По-рано тази есен УЕФА разгласи, че ще вкара потреблението на видео повторенията и в Шампионската лига от идващия сезон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР