Висшата лига е започнала разследване срещу Манчестър Сити, след като

...
Висшата лига е започнала разследване срещу Манчестър Сити, след като
Коментари Харесай

Ман Сити го закъса като Юве - отнемат точки на "гражданите" заради измами

Висшата лига е почнала следствие против Манчестър Сити, откакто клубът е упрекнат в редица нарушавания на финансовите правила, оповестява Sky Sports.

Със случая се е заела самостоятелна комисия. Смята се, че ще бъдат прегледани финансите на " жителите " чак до сезон 2009/10.

Твърди се, че Сити е нарушил разпоредбите на лигата, които изискват даването на " точна финансова информация, която дава вярна и почтена визия за финансовото положение на клуба ".

Висшата лига е стартирала своето следствие през март 2019 година и се преглежда всеки сезон от септември 2009/10 до сезон 2017/18.

„ В сходство с предписание W.82.1 на Висшата лига, Висшата лига удостоверява, че през днешния ден (6 февруари 2023 г.) е сезирала редица хипотетични нарушавания на разпоредбите на Висшата лига от футболен клуб Манчестър Сити ", написа в изказването на Висшата лига.

Според The Times пък общият брой на нарушавания от британския първенец е над 100. И те са най-много към покупко-продажбите със спонсорите на отбора, а не прехвърляния.

През 2020 година Сити получи двугодишна възбрана от европейски клубни надпревари, анулирана от Спортния трибунал (CAS), откакто УЕФА постанови, че Сити е направил " съществени нарушавания " на разпоредбите за финансов феърплей (FFP) сред 2012-а и 2016 година

Ако Манчестър Сити бъде приет за отговорен, то може да се стигне до сериозна глоба, като разновидностите са от лишаване на точки до премахване на тима от Висшата лига, прибавя Daily Mail.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР