Висш лидер на Хамас каза, че групировката е заловила достатъчно

...
Висш лидер на Хамас каза, че групировката е заловила достатъчно
Коментари Харесай

Хамас казва, че има достатъчно израелски пленници, за да освободи всички палестински затворници

Висш водач на Хамас сподели, че групировката е заловила задоволително израелски бойци по време на невиждана офанзива против Израел, с цел да накара израелските управляващи да освободят всички палестински пандизчии в пандизите си.

„ Успяхме да убием и пленим доста израелски бойци. Боевете не престават “, сподели Салех ал Арури, заместник-шеф на политическото бюро на Хамас, пред Ал Джазира в събота.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Световна реакция към изненадваща офанзива от палестинските Хамас против Израел Защо палестинската формация Хамас предприе офанзива против Израел? Всичко, което би трябвало да се знае Отмъщението на Израел умъртви близо 200 палестинци след интервенцията на Хамас Палестинец е погубен при офанзива на израелски заселници против град на Западния бряг завършек на списъка

„ Нашите арестувани в [израелски] затвори, тяхната независимост е надвиснала. Това, което имаме в ръцете си, ще освободи всички наши пандизчии. Колкото по-дълго не престават боевете, толкоз по-голям ще става броят на пандизчиите “, добави ал Арури, който сподели, че висши офицери са измежду хванатите, само че не даде никакви числа.

Според последните данни на Addameer, неправителствена организация за правата на пандизчиите, близо 5 200 палестинци са в израелски затвори, в това число 33 дами, 170 малолетни и повече от 1 200 сложени под административно задържане.

Израелската войска призна, че бойци и командири са били убити и са взети военнопленници. Не е дал никакви числа.

Хамас, групата, ръководеща обсадената Ивица Газа, стартира най-голямата интервенция против Израел от години в събота, убивайки десетки хора и ранявайки стотици, откакто бойци минаха в Израел под прикритието на бараж от ракети, изстреляни от Газа. Междувременно сметките на Хамас в обществените медии разгласиха фрагменти на това, което се споделя, че са израелски пленници, преместени живи в Ивицата Газа.


Изненадващата интервенция от Газа пристигна след убийството на четирима палестинци в окупирания Западен бряг, необятно публикуваните офанзиви на израелски заселници, изключително в Хувара, покрай Наблус, и нарасналото напрежение в комплекса на джамията Ал-Акса в окупирания Източен Йерусалим.

Израелската войска предприе въздушни набези против линията Газа, убивайки минимум 198 палестинци и ранявайки стотици други, съгласно министерството на опазването на здравето на анклава.

Говорейки с Ал Джазира, ал-Арури сподели, че групата е ангажирана в борба за независимост.

„ Това не е [удари и бягай] операция; започнахме тотална борба. Очакваме борбите да продължат и бойният фронт да се разшири. Имаме една съществена цел: нашата независимост и свободата на нашите свети места “, сподели той пред Al Jazeera.

Ал-Арури сподели, че палестинците имат право на независимост, да се борят против израелската окупация и да пазят своите свети места.

„ Ще продължим да се борим, до момента в който не бъдем възнаградени с победа, независимост и самостоятелност “, сподели той.

Тъй като наблюдаващи означиха, че сухопътна инвазия от Израел може да бъде неизбежна, Хамас съобщи, че е подготвен за „ най-лошия сюжет “.

„ Всички сюжети към този момент са вероятни и ние сме подготвени за [израелска] сухопътна инвазия “, добави той.

Ал-Арури сподели също, че Израел е възнамерявал да стартира офанзива против Ивицата Газа и Западния бряг.

По-рано министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че страната му е „ във война “, до момента в който палестински публични лица споделят, че прекратяването на израелската окупация на тяхната територия е единствената гаранция за „ сигурност, непоклатимост и мир “ в района.

Междувременно Съединени американски щати обявиха, че ще работят, с цел да подсигуряват, че Израел „ има това, от което се нуждае, с цел да се отбрани “, а Обединеното кралство, Европейски Съюз и Украйна осъдиха интервенцията на Хамас в Израел.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР