Висш китайски служител потвърди връзките със Северна Корея по време

...
Висш китайски служител потвърди връзките със Северна Корея по време
Коментари Харесай

Китайски служител се среща със севернокорейския лидер Ким в разговори на най-високо ниво от години

Висш китайски чиновник удостовери връзките със Северна Корея по време на среща с водача на страната Ким Чен Ун, оповестиха държавните медии на Китай, в най- договаряния на равнище сред съдружниците от години.

Посещението в Пхенян на Джао Леджи, който се подрежда на трето място в йерархията на ръководещата Комунистическа партия и оглавява церемониалния парламент на Китай, пристигна откакто Северна Корея изстреля тестови ракети, с цел да сплаши Южна Корея и неговия съдружник Съединени американски щати.

Агенция Синхуа заяви, че господин Джао е споделил на господин Ким на срещата, завършваща тридневното му посещаване, че Китай, най-важният източник на икономическа помощ и дипломатическа поддръжка за Севера, чака с неспокойствие за по-нататъшно развиване на връзките, само че не загатна политическата обстановка на полуострова или в района.

От установяването на дипломатически връзки преди 75 години Китай и Северна Корея са „ положителни съседи и се борят дружно за реализираме обща орис и равнище на развиване “, цитира Xinhua думите на господин Джао. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР