Висш германски правителствен служител заяви в петък пред Ройтерс, че

...
Висш германски правителствен служител заяви в петък пред Ройтерс, че
Коментари Харесай

Германският кабинет се споразумя да намали временно ДДС с 3%

Висш немски държавен чиновник съобщи в петък пред Ройтерс, че немският кабинет е постигнал единодушие за краткотрайно понижаване на налога върху добавената стойност и за даване на родителите на парична помощ от 300 евро на дете като част от пакета за стопански тласъци на стойност 130 милиарда евро.
Кабинетът на канцлера Ангела Меркел се съгласи на изключителна среща в петък да понижи Данък добавена стойност от 19% на 16% за всички артикули от 1-ви юли до 31-ви декември за увеличение на потреблението, като тази стимулираща мярка ще коства към 20 милиарда евро.
И двете утвърдени ограничения са част от по-широк пакет, който немското държавно управление разгласи през предходната седмица и за който институтът DIW съобщи, че може да усили икономическото произвеждане в Германия с 1.3% както през тази, по този начин и през идната година.
Германското финансово министерство съобщи, че през днешния ден държавното управление също по този начин е одобрило проектозакон за смяна на налога върху моторните транспортни средства. От началото на 2021 година новите коли с по-високи излъчвания на въглероден двуокис (CO2) ще се таксуват с по-високи налози от тези с по-ниски излъчвания.
Финансовият министър Олаф Шолц обмисля да заеме до 50 милиарда евро за финансиране на пакета за стопански стимулиране, съобщи пред Ройтерс почитан държавен чиновник.
Междувременно на взаимна конференция на Олаф Шолц с министъра на стопанската система Петер Алтмайер двамата показаха и някои от ограниченията в държавния подтикващ пакет за 130 милиарда евро, ориентиран към облекчение на икономическите вреди, породени от коронавирусната пандемия.
Шолц съобщи, че ограниченията би трябвало да доведат до "бързи " резултати и че пакетът ще бъде показан пред немския парламент на 29-и юни. Следващата седмица пък би трябвало да бъде контрактуван спомагателен бюджет, добави той.
От своя страна министърът на стопанската система Петер Алтмайер сподели, че сега не е належащо да се прави проверка на държавните прогнози за икономическия напредък.
Алтмайер уточни неустойчивостта на пандемията и икономическата неустановеност в другите страни и съобщи, че държавното управление не би трябвало да продължава да трансформира прогнозата си, като добави, че Берлин ще показа идната си планирана оценка през есента, както е планувано.
През април държавното управление понижи прогнозата си до спад на немския БВП през 2020 година с 6.3% по отношение на януарска оценка за напредък с 1.1 на 100. Редица водещи немски институти обаче направиха много по-песимистични прогнози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР