Висш европейски политик, натоварен да проучи основите на икономическата политика

...
Висш европейски политик, натоварен да проучи основите на икономическата политика
Коментари Харесай

Енрико Лета: ЕС да преразгледа правилата за субсидии и да спре изтичането на таланти от по-бедните страни

Висш европейски политик, претрупан да изследва основите на икономическата политика на блока, очерта предложенията си за основни промени, които ще показа на водачите на Европейския съюз (ЕС).

В изявление за някогашният италиански министър-председател Енрико Лета, на който е предоставено да рапортува за положението на единния пазар през март, уточни опциите за промени, които включват унищожаване на разпоредбите за държавните дотации, както и евентуални ограничения за прекъсване на приключването на мозъци от по-бедните страни.

Лета, който понастоящем е ръководител на Института " Жак Делор ", носещ името на някогашния началник на Европейската комисия и един от архитектите на вътрешния пазар и единната валута, ще показа заключенията си на водачите на Европейски Съюз напролет след обиколка из европейските столици. Той се надява, че откакто прегледат заключенията му, водачите ще стигнат до извода, че " единният пазар би трябвало да се преглежда по друг метод ", което ще докара до диалог за стопанската система в навечерието на европейските избори през юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР