Високотехнологичната корпорация Xiaomi получи одобрението на Китайската национална комисия за

...
Високотехнологичната корпорация Xiaomi получи одобрението на Китайската национална комисия за
Коментари Харесай

Xiaomi получи одобрение от националния регулатор и влиза в играта с електрически коли

Високотехнологичната корпорация Xiaomi получи утвърждението на Китайската национална комисия за развиване и промени (NDRC) за произвеждане на електрически транспортни средства. Ходът ще бъде крайъгълен камък за проектите на компанията да създава лични коли до началото на идната година, заяви Reuters.

Според агенциата Xiaomi има намерение да влага към 10 милиарда $ в автомобилния бизнес за 10 години и възнамерява да стартира всеобщо произвеждане през първата половина на 2024 година Досега обаче възможностите за осъществяване на подобен план остават съмнителни, защото регуаторът на процедура спря издаването на лицензи за започване на ново произвеждане на електрически транспортни средства на фона на разгръщането на непотребен потенциал и забавящото се търсене в бранша, оповестява организацията. Освен това компанията към момента се нуждае от позволение от Министерството на промишлеността и информатизацията на Китай, което прави оценка новите модели коли за сходство с техническите условия и условията за сигурност, оповестява Reuters.

Според организацията през юли Xiaomi приключи построяването на завода в Пекин, който ще може да доставя до 200 000 електрически транспортни средства годишно. Компанията е ускорила набирането на личен състав и възнамерява да създаде към 100 000 автомобила през идната година. В същото време компанията се стреми да диверсифицира главния си бизнес със смарт телефони на фона на намаляващото търсене на устройства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР