Високопоставени представители от ЕС изразяват загриженост във връзка с увеличаването

...
Високопоставени представители от ЕС изразяват загриженост във връзка с увеличаването
Коментари Харесай

ЕС се безпокои от нарасналия внос на битова техника в Русия от нейни съседи

Високопоставени представители от Европейски Съюз показват угриженост по отношение на увеличението на доставките на домашен уреди за Русия от Армения и Казахстан, заяви Bloomberg.

По информация на организацията, безпокойството в Европейския съюз (ЕС) е подбудено от вероятното потребление от страна на Русия на някои от тези артикули или техните съставни елементи за военни цели.

" Европейски чиновници са загрижени, че най-малко някои от стоките и техните съставни елементи могат да намерят военно приложение ", се споделя в известието на организацията.

По данни на Евростат, Армения за първите 8 месеца на тази година (януари-август) е внесла повече перални машини от Европейски Съюз, в сравнение с общо за последните две години.
 Армения стартира да заплаща за съветския газ в рубли
Армения стартира да заплаща за съветския газ в рубли

Газпром " е единственият снабдител на природен газ за страната

А да вземем за пример през август Казахстан е внесъл от страни от Европейския съюз хладилници на обща стойност 21,4 милиона $, което е над три пъти повече от индикатора за същия месец на 2021 година. Подобни данни има и за други битови електроуреди.

Освен това, данните на казахстанското държавно управление сочат повишаване на доставките на хладилници, перални машини и друга битова техника за Русия, написа организацията.

Отбелязва се, че търговията на евразийските страни една с друга, може да помогне на Русия да компенсира намаляването на вноса от други страни заради глобите.

От Европейски Съюз наблюдават растежа на износа към страни, които са " в периферията на Русия ". Обаче в същото време се отбелязва, че е мъчно да се опълчват на търговията с битова техника, защото в главната си част тези продукти не подлежат на наказания.
 Над 2000 нови съветски компании са регистрирани в Казахстан за 4 месеца
Над 2000 нови съветски компании са регистрирани в Казахстан за 4 месеца

Русия е вложила милиарди долари в нефтения бранш на Азербайджан
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР