Високопоставени представители на правителството на Шри Ланка са укрили разузнавателна

...
Високопоставени представители на правителството на Шри Ланка са укрили разузнавателна
Коментари Харесай

Разузнаването на Шри Ланка умишлено укрило информация за атаките

Високопоставени представители на държавното управление на Шри Ланка са укрили разследваща информация за вероятни офанзиви в страната, където на католическия Великден в неделя бяха убити минимум 359 души.

Информацията разгласи Лакшман Кириела, министър за връзки с Народното събрание и министър на държавните предприятия, представен от " Ройтерс ".

" Ислямска страна ” разгласява фотография и видео с атентаторите от Шри Ланка

На фотографията се виждат седем мъже един до различен

" Някои топ представители на разузнаването съзнателно са укрили разследващата информация . Информацията беше там, само че висшите служители на службите не са подхванали нужните дейности ", разкри Кириела пред Народното събрание.

По думите му на 4 април индийското разузнаване е изпратило информация за вероятни самоубийствени офанзиви в църкви, хотели и против политици. Той добави, че на срещата на Съвета за сигурност на 7 април, ръководена от президента Майтрипала Сирисена, информацията не е била споделена.

" Някой управлява тези топ представители на разузнаването . Съветът за сигурност се занимава с политика. Трябва да проверяваме това ", закани се министърът.
 Двама братя от богато семейство в основата на офанзивите в Шри Ланка
Двама братя от богато семейство в основата на офанзивите в Шри Ланка

Синове на богат търговец на подправки от Коломбо

В същото време Саратх Фонсека, някогашен армейски началник и министър на районното развиване, сподели пред Народното събрание, че офанзивите " би трябвало да са били планувани минимум 7-8 години ".

Междувременно посланикът на Съединени американски щати в Коломбо заяви, представен от " Ройтерс ", че Съединени американски щати не са знаели авансово за офанзивите , само че в този момент имат вяра, че има терористична интрига в страната.

" Ислямска страна " пое отговорност за кървавата баня в Шри Ланка

Без да дава никакви доказателства обаче

" Не знаехме авансово за тези офанзиви. Вярваме, че към момента има терористични заприказва. Терористите могат да ударят без предизвестие. Типичните места са огромни събирания, публични пространства ", сподели дипломат Алейна Теплиц.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР