Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи, че украинските сили

...
Високопоставен украински представител в Източна Украйна съобщи, че украинските сили
Коментари Харесай

Украинските сили твърдят, че са нанесли удар по център на частната руска армия „Вагнер“

Високопоставен украински представител в Източна Украйна заяви, че украинските сили са нанесли удар по хотел, в който са били ситуирани бойци на частната съветска войска " Вагнер ", и са умъртвили огромен брой от тях, съобщи Ройтерс.

Новината беше обявена от Серхий Гайдай, шеф на Луганска област, главната част от която е окупирана от Русия. Информацията не може да бъде доказана от Ройтерс.

В изявление за украинска телевизия Гайдай съобщи, че украинските сили са нанесли в събота удар по хотел в град Кадиивка западно от Луганск. Снимки, оповестени в Телеграм, демонстрират постройка в руини.

" Те имаха малко гърмеж там, тъкмо където беше ситуиран командният пункт на " Вагнер " ", сподели Гайдай и добави: " Голям брой от тези, които бяха там, починаха ".
Засега няма коментар от съветското министерство на защитата.

Управителят на Луганска област не заяви броя на починалите, само че сподели, че оживелите не разполагат с съответна здравна помощ. " Сигурен съм, че най-малко 50 % от тези, които са съумели да оцелеят, ще умрат преди да получат здравна помощ. Това е по този начин, тъй като даже в нашата Луганска област те са откраднали съоръжение ", съобщи той.
Някои украински медии цитираха локални представители, съгласно които хотелът е бил затворен от известно време.

Гайдай и по-рано е съобщавал за украински удари по цели в Луганска област, в това число за офанзива против команден пункт на " Вагнер " в град Попасна през август.

Украинската войска пое през днешния ден отговорността за серия от удари през уикенда против командни пунктове и хранилища в окупираните от Русия територии, заяви ДПА. В изказването не се показват съответни цели, само че се отбелязва, че ударите са били нанесени с потреблението на артилерия и ракети.

Русия заяви за многочислени украински артилерийски удари в югоизточния град Мелитопол в събота. Руската противовъздушна защита е била дейна в Мелитопол, както и в Симферопол на Кримския полуостров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР