Високопоставен турски служител заяви, че Турция ще предприеме поне 10-годишен

...
Високопоставен турски служител заяви, че Турция ще предприеме поне 10-годишен
Коментари Харесай

Възстановяването на турския град Антакия след земетресенията ще отнеме 10 години

Високопоставен турски чиновник съобщи, че Турция ще предприеме най-малко 10-годишен развой на възобновяване на историческия град Антакия (Антиохия), унищожен от земетресенията на 6 февруари, съобщи Анадолската организация.


" Това е развой, който ще отнеме най-малко 10 години, а може би и повече ", съобщи Яхя Коскун, заместник-генерален шеф на културното завещание и музеите в Турция, по време на полемика в Истанбул.

За да стане градът по-пригоден за живеене, а също и с цел да се стимулират хората да се върнат назад, емблематични молитвени домове като историческата джамия Улу, църквите и джамията Хабиб Некар ще бъдат възобновени или реставрирани на местата, където са стояли през вековете, съобщи Коскун по време полемиката, озаглавена " Земетресението от 6 февруари и нашето разрушено завещание: Свидетелства на очевидци. "

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, с епицентър в близката провинция Кахраманмарас, засегнаха повече от 13 милиона души в 11 провинции на Южна и Югоизточна Турция и лишиха живота на над 50 000 души.

Турция към този момент е почнала работа по тези здания, сподели Коскун, като добави, че процесът на реорганизация и възобновяване на тези емблематични здания ще отнеме от към шест месеца до една-две години.

" Всъщност тук става дума за възобновяване на един град ", изясни той и посочи, че заради тази причина градът ще бъде съвременен, само че и ще резервира връзката си с действителността и достоверността, както и историческата си конструкция.

Според Кошкун целият развой ще бъде взаимен, като в него ще вземат участие Министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата, Министерството на културата и туризма, както и някои университети, измежду които Университетът в Хатай и Близкоизточният механически университет в Анкара, а също и локалните общности в района, дружно с неправителствени организации.

Коскун изложи метода им, като означи разнообразната благосъстоятелност на постройките и земите в района, в това число министерства, частни парцели, фондации и обществени институции: " Ще окажем директна поддръжка и финансова помощ на тези структури, които се нуждаят от неотложно внимание. "

Министерството ще предприеме изцяло възобновяване в избрани региони, като от време на време ще се грижи за целия развой или единствено ще дава избрана техническа помощ.

Освен това Коскун загатна и дейното съдействие на Турция с разнообразни интернационалните организации от редица страни, в това число Япония, Англия и Съединени американски щати.

" Предвиждаме взаимна работа с определени организации, като с някои от тях ще участваме в техническо съдействие, а от други ще получаваме финансова поддръжка ", добави той, наблягайки гъвкавостта и възприемчивостта към предложенията на тези световни сътрудници. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР