Високопоставен служител на украинското разузнаване заяви, че въоръжени групи, които

...
Високопоставен служител на украинското разузнаване заяви, че въоръжени групи, които
Коментари Харесай

Украйна: Два руски гранични региона вече са активни бойни зони

Високопоставен чиновник на украинското разузнаване съобщи, че въоръжени групи, които той дефинира като " руснаци, противопоставящи се на Кремъл ", упорстват за навлизане на съветска територия и са трансформирали два гранични района в " дейни бойни зони ".

Но губернаторът на един от засегнатите от нападенията съветски райони съобщи след посещаване на села в региона, че враждебните войски към този момент не са там.

Три основани в Украйна групировки излязоха с изказвания, в които се споделя, че не престават въоръжените интервенции в Белгородска и Курска област, и помолиха жителите да се изтеглят от обитаемоте места поради личната си сигурност.

" Курска и Белгородска област сега са регион на дейни бойни дейности. Това е, което удостоверяваме ", съобщи пред националната телевизия Андрей Юсов, представител на разследващото ръководство GUR.

" И както обявиха доброволците и бунтовниците, става дума за съветски жители, които, нямайки други благоприятни условия, пазят с оръжие гражданското си право против режима на Путин. "

Вячеслав Гладков, губернатор на съветската Белгородска област, съобщи в Telegram, че в един от регионите, които са били атакувани, не е имало украински сили.

" Мога да заявя, че на територията на региона няма украински войски ", написа той в акаунта, оповестен след среднощ локално време. " Сраженията се водят отвън него ".

Но Гладков сподели, че село Козинка " е мощно наранено. Щетите са доста съществени. " Жителите са били евакуирани тук-там, където към този момент са в сигурност.

По-рано Гладков съобщи, че при нападенията на украинските въоръжени сили са починали двама души, а минимум 20 са били ранени.

По-рано съветски военни блогъри оповестиха, че в Козинка са изпратени съветски десантчици. Министерството на защитата на Русия съобщи, че е предотвратило нахлуване от страна на украинската войска.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт даде малко детайлности, само че означи в Telegram, че " украинските терористи не са спрели опитите си да вкарат диверсанти на наша територия ".

Една от трите въоръжени групировки, легион " Свобода на Русия ", съобщи в Телеграм, че предвид на " лимитираната военна интервенция ", която се организира в двете области, моли жителите на някои градове да изоставен региона.

Друга организация - " Сибирският батальон ", съобщи, че е следила " паническо въодушевление в град Грейворон - в непосредствена непосредственост до Козинка - с коли, които се редят на опашка, с цел да го изоставен.

Две от групировките са съобщили, че са подхванали трансгранично навлизане по-рано тази седмица.

В предишното съветски публични лица са окачествявали групите като марионетки на украинската войска и Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати, което съгласно Москва се пробва да подклажда безпорядък в Русия.

Легионът " Свобода на Русия " и Руският доброволчески корпус и преди са поемали отговорност за други трансгранични нападения в Русия от Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР