Високопоставен служител на контролиращата ивицата Газа терористична групировка Хамас заяви,

...
Високопоставен служител на контролиращата ивицата Газа терористична групировка Хамас заяви,
Коментари Харесай

Представител на Хамас прогнозира прекратяване на огъня с Израел до ден-два“

Високопоставен чиновник на контролиращата линията Газа терористична формация Хамас съобщи, че чака преустановяване на огъня с Израел " в границите на ден-два ". В това време обаче размяната на удари сред двете страни продължава, предава в четвъртък Би Би Си.

Медията цитира израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който съобщи в сряда, че е " решен да продължи ", до момента в който " спокойствието и сигурността за израелските жители не бъдат възобновени ". Изявлението му пристигна, откакто същия ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън с Нетаняху и изиска деескалация на спора сред Израел и палестинските групировки в линията Газа за преустановяване на огъня,

В четвъртък заран имаше повече от 100 израелски въздушни удара по инфраструктурата на Хамас в северната част на Газа. Палестинските бойци дадоха отговор с ракетен огън по цели в Израел.

Размяната на удари стартира след седмици на възходящо израелско-палестинско напрежение в окупирания Източен Ерусалим, което приключи със конфликти на свято място, почитано както от мюсюлмани, по този начин и от евреи. Хамас стартира да изстрелва ракети, предизвиквайки ответни въздушни удари.

Досега в Газа са убити най-малко 227 души, в това число над 100 дами и деца, съгласно локалното здравно министерство. Израел съобщи, че минимум 150 бойци са измежду убитите в Газа. Хамас не дава данни за жертвите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР