Високопоставен руски чиновник направи изявление по повод на американските военни

...
Високопоставен руски чиновник направи изявление по повод на американските военни
Коментари Харесай

Готвят ли се САЩ за военна интервенция в Крим?

Високопоставен съветски служител направи изказване във връзка на американските военни маневри в Черно море, което мнозина в страната му сметнаха за прекомерно внезапно. Сенаторът и член на комитета по защита към Съвета на Федерацията (горната камара на Народното събрание в Русия) - Франц Клинцевич съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват военна намеса в Крим.

Какво в действителност е споделил Клицевич? Коментирайки извършеното на 2 декември военно взаимното обучение на Военно-морските сили (ВМС) на Украйна извършено с присъединяване боен транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати James E. Williams в Черно море, той съобщи:

" Ние сме изрично срещу. Това е провокация, която Русия възприема, като неприятелски акт от страна на Съединени американски щати. Това е провокация и тъй като по този начин Съединени американски щати взимат за собствен сътрудник безусловно безотговорното украинско управление, отговорно за войната и етнически чистки в източната част на страната ". Също по този начин той означи, че сходни " игри " ще имат доста съществени последствия.

Прав ли е Клинцевич и прекомерна ли е неговата рекация?

На извършената в Киев интернационална конференция на тематика обвързвана с морската сигурност участва президентът на Jamestown Foundation (САЩ) Глен Хоувърд. Темата на неговият отчет е била отдаден на това по какъв начин да бъде изтласкана Русия от Крим. Хоувърд съобщи:
" Русия не може да бъде средиземноморска военна мощ, до момента в който тя е в Крим, тъй като Крим и Средиземноморието са тясно взаимосвързани ".

Защо това е по този начин? Защото Съединени американски щати не на смешка се притеснява от новия боен капацитет на Русия, който тя чудесно съумя да показва в Сирия:
" Военно-морската активност на Русия в Средиземноморието е обвързвана с Крим. Видяхме, че се прави консолидация на на военно-морските средства на Русия в Сирии - това бе допустимо с помощта на анексията на Крим от страна на Русия и основаването на коридора в Крим. Руските благоприятни условия в Крим бяха употребявани ".

Вероятно господин Хоувърд има набелязан плакн за това, по какъв начин да бъде позволен въпроса " по американски фасон ":
" Ние би трябвало да окаже напън на Русия. Военноморски сили на Съединени американски щати могат да играят по-голяма роля в Черноморския район, за което е нужна създаването на дълготрайна тактика взаимно с Украйна. "

За тези които не разбираха или се усъмниха в описаните от Хоуърд планове, той прецизира:
" Важно е да помним уроците на историята. Важно е да разбираме, че ролята Военноморски сили в Азовско и Черно морета е доста огромна.

През 1856 година, по време на Кримската война, английският адмирал Лайънс управлява англо-френската флотилия в Азовско море. Той създава военно-морска тактика, която е довела до провалянето на Русия в Севастопол и до успеха на Франция и Британия в Кримската война. Те отрязаха достъпа на нови хранителни запаси в Крим, до съветските военно-морски сили, които бяха в Севастопол, което в последна сметка не е разрешило на Русия да завърши сполучливо интервенцията си в района ".

Да напомним, че Jamestown Foundation - не е просто клуб състоящ се мечтатели, които се занимават с реторика или пък са едва осведомени от позиция на информация. Най-важната общодостъпна информация за тази фондация е, че тя е артикул на Централно разследващото ръководство на (ЦРУ) на Съединени американски щати. С подкопаваща против Русия активност, която постоянно е прекосявала в дипломатически кавги, там се занимават на много високо и професионално равнище.

Може да се напомни и фактът, че член на управителния състав на фондацията е бил самият някогашен консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати - Збигнев Бжезинский. Днес негов член е бывшият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джеймс Вулси. Това е задоволително да бъде считана сходна организация за сериозна, а материалите на тази фондация са необятно употребявани от американските държавни аналитици и законодатели.

Примерът за Кримската война, който Хоувърдза дава с цел да онагледи това " по какъв начин би трябвало да се оправим с руснаците " просто намерено огласява това, което евентуално към този момент от дълго време го има под формата на създадени тактики в Централно разузнавателно управление на САЩ и Пентагон.

За страдание действителните дейности на американските военни директно удостоверяват казаното в отчета. Тук става дума освен за взаимните маневри с Украйна, само че и за други тревожни провокационни дейности, които могат да бъдат обсъждани, като подготовка за военна намеса. Така да вземем за пример американският разследващ аероплан P-8A Poseidon, който на 2 декември излетя от авиобазата Сигонел в Сицилия няколко часа е маневрира в региона към Севастопол.

Прежде, чем развязывать новую Крымскую войну, стоило бы над этим задуматься.

Накрая може да се означи да се означи един значим факт. Мистър Хоувърд и сътрудниците му във Вашингтон, които бленуват нова блокада на Севастопол не помнят, че днешното положението на Русия и нейната войска са доста разнообразни от тези през 19-ти век. Преди действителното започване на една възможна нова Кримска война е добре да намерения върху това.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР