Високопоставен представител на Пентагона предупреди вчера, че няма никакви гаранции,

...
Високопоставен представител на Пентагона предупреди вчера, че няма никакви гаранции,
Коментари Харесай

Вашингтон с предупреждение към Индия

Високопоставен представител на Пентагона предизвести през вчерашния ден, че няма никакви гаранции, че Индия ще избегне американски наказания, в случай че купи нови съветски оръжия, съобщи Франс прес.

Вашингтон е угрижен от продължаващите диалози сред Индия и Русия за покупка на противовъздушни системи С-400.

Американският Конгрес одобри през 2017 година закон, подсилен и от републиканците, и от демократите, с цел да накаже Русия за отношението й към Украйна и за намесата й в американските президентски избори.

Законът, прочут със съкращението Caatsa (Закон за противопоставяне против съперниците на Америка посредством санкции), постанова стопански наказания на всеки индивид или страна, които подписват оръжейни контракти с съветски предприятия.
По искане на Пентагона законът позволява изключения от глобите, с цел да не бъдат тласнати някои страни вечно в прегръдката на Русия, отбелязва Франс прес.

Американският министър на защитата Джим Матис желае да стартира да продава оръжие на Индия, максимален международен вносител на средства за защита и евентуална противотежест на растящото въздействие на Китай в Азия.

Фактът, че са планувани изключения, сътвори усещането, че Вашингтон ще отбрани индийското държавно управление от всички възможни последствия, сподели Рандал Скривър, зам.-военен министър на Съединени американски щати с сектор Азия и Тихоокеанския регион.

"Бих споделил, че това е неправилно усещане ", добави той.

"Ще продължим да се тревожим, в случай че Индия се пробва да получи нови огромни оръжейни системи " от Русия, добави Скривър на конференция във Вашингтон. "Не мога да потвърдя през днешния ден, че тя (Индия) ще бъде пощадена, че ще използваме това изключение ".

Скривър приказва няколко дни преди значима среща идната седмица в Делхи сред Съединени американски щати и Индия във формат 2+2 (министрите на външните работи и на защитата на двете страни).
Той дефинира като "смущаваща " опцията Индия да купи съветски С-400 и сподели, че Съединени американски щати биха желали Делхи да потърси други възможности и вероятно да се обърне към Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР