Високопоставен представител на НАТО припомни днес ангажимента на САЩ към

...
Високопоставен представител на НАТО припомни днес ангажимента на САЩ към
Коментари Харесай

НАТО припомни на Тръмп: Нападение срещу един - нападение срещу всички

Високопоставен представител на НАТО напомни през днешния ден уговорката на Съединени американски щати към правилото за групова защита при положение на експанзия против един от членовете на алианса, който американският президент Доналд Тръмп изглеждаше, че слага под подозрение във връзка с Черна гора.

"Клаузата за групова защита на НАТО, член 5, е безусловна и желязна. Това значи, че нахлуване против един от тях е нахлуване против всички ", акцентира високопоставеният представител на Алианса.

На срещата на върха в Брюксел "президентът Тръмп ясно уточни, че Съединени американски щати са напълно ангажирани към НАТО и че нашият Алианс е мощен ", уточни цитираният представител, поискал анонимност.

Американският президент изглеждаше, че слага под подозрение правилото за групова защита по време на изявление за телевизия "Фокс Нюз " във вторник вечерта.

"Ако да вземем за пример Черна гора е нападната, за какво моят наследник би трябвало да отиде в Черна гора, с цел да ги пази ", го попита журналистът. Разбирам това, което казвате, аз сложих същия въпрос ", отговори американският президент.

"Черна гора е "малка страна с доста мощни и доста нападателни хора. Те могат да станат нападателни и - ето ти Трета международна война " , добави Тръмп.

Черна гора се причисли към НАТО напролет на 2017 година и стана 29-ят член на Алианса.

Вчера Черна гора отговори на Тръмп, че способства за "мира и стабилността освен на европейския континент, а и в целия свят ".

НАТО публично предложения Македония

Тръмп: Русия управлява изцяло Германия

Съединени американски щати: Русия се укрепва нападателно на Балканите, ще се противопоставим

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР