Високопоставен член на политбюро на ислямисткото движение Хамас обяви, че

...
Високопоставен член на политбюро на ислямисткото движение Хамас обяви, че
Коментари Харесай

„Хамас“ предложи да пусне всички заложници срещу всички палестински затворници

Високопоставен член на политбюро на ислямисткото придвижване " Хамас " разгласи, че групата е подготвена на " компромис " за освобождение на близо 240 заложници, взети при офанзивата против Израел на 7 октомври, написа " `.

Винтервюза Ен Би Си Гази Хамад, който от време на време беседва с непознатите медии и е измежду заявяващите готовността на " Хамас " за нови офанзиви ", сподели, че сега придвижването е готово на " договорка ", седмица откакто за нея оповестиха източници на " Ройтерс ", осведомени с хода на договарянията в Катар.

" Искаме тези хора да се приберат.Искаме и нашите хора да се приберат. Така че мисля, че сме подготвени за цялостен компромис, да реализираме съглашение, с цел да получим всички заложници, без значение военни или цивилни ",каза Хамад в Бейрут.

По-рано " Хамас " искаше и преустановяване на огъня, само че тогава в информацията на " Ройтерс " не се загатваше " филантропична пауза ", нито опцията да бъдат пуснати и военните заложници. По-рано американският президент Джо Байдън съобщи, че е имало малко преустановяване на огъня сега на освобождение на двама заложници от " Хамас " в средата на октомври.

Разнопосочни послания

Ен Би Си напомня, че пред ливанска телевизия Хамад сподели за локална аудитория, че организацията е подготвена за нова експанзия, желае да " отстрани " Израел и ще продължи с офанзивите. " Не, споделям, че желаеме да продължим (борбата - бел. ред.) против окупацията. Това е наше право. " Попитан за убийството на цивилни на 7 октомври, той настоя, че организацията в никакъв случай не е нападала цивилни " предумишлено ", и отговори: " Нямам детайлности. "

Попитан дали цивилните са желали това, което прави " Хамас ", откакто е било предстоящо, че нападението против Израел ще отприщи настоящия смут за палестинците в Газа, той стартира да приказва за израелската обсада от последните 17 години.

Не е известно дали такава концепция би се приела и изпълнила от военното крило на " Хамас ", бригадите " Ал Касам " ; политическото управление живее в други близкоизточни страни. " Хамас " усилва психологическия напън върху Израел за заложниците в последните дни с видеоклипове и изказвания, че в хода на израелските бомбардировки десетки от тях са убити.

Общо 5000 палестинци пандизчии, измежду които 160 деца, се намират в Израел, като от тях 1100 са арестувани без обвинявания или развой, поданнина Организация на обединените нации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР