Високо напрежение и мощни турбуленции във властта и днес. Въпросът

...
Високо напрежение и мощни турбуленции във властта и днес. Въпросът
Коментари Харесай

Меморандумът на раздора: Сблъсъкът между партиите в управлението се задълбочава

Високо напрежение и мощни турбуленции във властта и през днешния ден. Въпросът ще има ли ротация, или нови избори и през днешния ден не получи своя отговор. Тонът сред сътрудниците в сглобката се изостри. Стигна се и до обидни реплики сред Делян Пеевски и Христо Иванов. Напрежение сред партиите внесе и тематиката коя компания да строи новите реактори в Козлодуй, предава bTV.
Прочетете още
Тежък ден и изострен звук през днешния ден в Народното събрание. Скандалите бяха по две линии. Бойко Борисов атакува Политическа партия, че с меморандума единствено се вършат, че желаят да спрат политическите назначения в регулаторите. А в действителност - техни хора са назначени на редица позиции.

Последва втори конфликт - сред Делян Пеевски и Христо Иванов, който носеше и афектиран темперамент.

Пеевски разгласи, че " Иванов лъже, седял е в скута му и е пил мазно турско кафе ". А Иванов отговори - тази специалност с компроматите е по-древна от политическата.

За край - и опозицията се намеси в обидите и репликите.

Напрежението в сглобката през днешния ден се задълбочи. Борисов обвини ПП-ДБ, че с меморандума слагат условия да няма политически назначения на ГЕРБ, а самите те ги вършат .

„ Запознах се с меморандума към този момент и ми е като попската работа - тъй като там се споделя - няма да слушате какво приказват, а ще гледате какво вършат “, сподели водачът на ГЕРБ.

„ На никого не му трябват избори, това е ясно. Едно време беше - всичко зависи от Бойко. Ами към този момент не зависи всичко от Бойко, а от тези регулатори “, заяви Кирил Петков от ПП-ДБ.

А Делян Пеевски втвърди тона към Политическа партия и Демократична България. Но най-много към Христо Иванов, който съгласно него желал да овладее правосъдната система посредством съответни назначения.

„ Христо Иванов пи мазно турско кафе в кабинета ми и седнал съм в скута ми. Днес сподели, че още веднъж ще извади темата ДПС. Коя бе, приятелю мой? Маските би трябвало да паднат, Христо. 9 месеца крепихме държавното управление. Всичко свърши.

Ние сме антична специалност, само че специалността, в която се вадят сходни компромати и превръщаш контакта със себе си в компромат, е по-древна от нашата “, сподели Пеевски.

Опозицията също подхвана тематиката. А в това време на фрагменти от пленарната зала се вижда, че Пеевски и Йордан Цонев влизат в изострен вербален конфликт с Кирил Петков, Атанас Атанасов и Даниел Лорер. Не стана ясно обаче по кой въпрос.

След всичко това договарянията сред сътрудниците наподобяват все по-трудни.
Въпреки това, през днешния ден се чуха апели за усмиряване на пристрастеностите и сядане на масата на договарянията. Дали ще съумеят да излъчат преговорни екипи и какви - следва да забележим в идващите 13 дни до ротацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР