Високите цени на жилищата в България до голяма степен се

...
Високите цени на жилищата в България до голяма степен се
Коментари Харесай

Експерт: Хората с пари поддържат високите цени на имотите

Високите цени на жилищата в България значително се поддържат от хората, които разполагат с по-солидни финанси. Или другояче казано: до момента в който има хора, които заплащат по 3000 евро на квадрат, цените няма да паднат. Това стана ясно от думите на Тихомир Тошев, кредитен съветник.

В момента на пазара са хората със междинен и висок приход и те поддържат цените толкоз високи. Все още има хора, които могат и си разрешават, за мен ненормални цени, от сорта на 3000 евро на квадрат “, споделя Тошев пред Economic.bg.

Припомняме, че напълно скоро консултантската компания Knight Frank класира българската столица на девето място по растеж на цените измежду 107 града от целия свят.

Експертът е на мнение, че по-малкото осъществени покупко-продажби тази година, съгласно формалните данни на Агенцията по вписванията, се дължи на това, че хората с по-ниски приходи са напуснали пазара заради разнообразни аргументи.

" И с право. Нормално е в тази комплицирана обстановка тези хора да се тормозят и да напущат пазара “, счита специалистът.

Въпреки това обаче упованията му са 2023 година да приключи доста мощно и жилищният пазар да регистрира триумфи.

" Ще забележим дали прогнозите ми са правилни през януари. Очаквам с неспокойствие и влизането в еврозоната “, споделя той.

Междувременно по-рано този месец специалисти в региона на недвижимите парцели обобщиха, че желанието за покупка на жилища не липсва, само че покупателната дарба на хората понижава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР