Вируси, характерни за пролетта, вече са доказани при изследване в

...
Вируси, характерни за пролетта, вече са доказани при изследване в
Коментари Харесай

Пролетни вируси сменят грипа

Вируси, присъщи за пролетта, към този момент са потвърдени при проучване в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това заяви за „ Монитор “ неговият шеф проф. Тодор Кантарджиев. Едновременно с това пък грипът, който затвори учебни заведения и провокира зараза, отшумява. През предходната седмица са били потвърдените така наречен парагрип от вид 3 и 2.

Вирусите, присъщи за пролетта, не водят до сериозните затруднения, които съпровождаха отиващия си към този момент грип, изясни проф. Кантарджиев. Той добави, че вирусите минават нормално за към седмица, а в 25% от случаите – за две. Симптомите са обичайни като хрема, болки в гърлото и кашлица, а предварителната защита е в положителната хигиена.

Според последната информация на епидемиологичната конюнктура в страната на здравното министерство за интервала 19 – 25 февруари са регистрирани общо 6182 случая на остри заразни болести (ОРЗ) против 5962 случая за миналата седмица. От тях 4916 са случаите на грип и остри респираторни болести против 4764 за предходния седемдневен интервал. Общата заболеваемост от грип и ОРЗ за страната е 128,86 на 10 000 души против 124,88 на 10 000 души за миналата седмица, излиза наяве още справката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР