Вирусът на COVID най-вероятно е изтекъл от лаборатория, пише в

...
Вирусът на COVID най-вероятно е изтекъл от лаборатория, пише в
Коментари Харесай

Доклад на Сената: COVID най-вероятно е изтекъл от лаборатория

Вирусът на Коронавирус най-вероятно е изминал от лаборатория, написа в отчет на Сената. Според политиците има “съществени ” доказателства за случай в проучвателен център – до момента в който доказателства за естествено разпространяване “все още липсват ”.

Междинният отчет заключава, че нежеланието на Китай да сътрудничи или да отвори въпросната лаборатория значи, че тя „ към този момент не заслужава подозрение “.

Членове на Републиканската партия от комисията по здравно обучение, труд и пенсии на Сената прегледаха стотици изследвания за произхода на Covid и интервюираха „ няколко дузини “ специалисти през последните 15 месеца. Пишейки отчета, те заключават: „ Въз основа на разбора на обществено наличната информация, наподобява рационално да се заключи, че пандемията от COVID-19 е по-вероятно, в сравнение с не, резултат от случай, обвързван с проучване. “

Те прибавят: „ Близо три години след началото на пандемията от COVID-19 липсват сериозни доказателства, които биха потвърдили, че появяването на SARS-CoV-2 и произлизащата от нея пандемия от COVID-19 са били породени от естествено разпространяване на зооноза. “



Докладът приема, че към момента липсва значима информация за това по какъв начин в действителност е зародила пандемията – без директни доказателства за натурален или синтетичен генезис.

Но „ неналичието на бистрота и съдействие “ от Китай „ пречи да се стигне до по-категорично умозаключение “, прибавя комисията на Сената. „ Хипотезата за натурален зоонозен генезис към този момент не заслужава подозрението или презумпцията за акуратност. “

Привържениците на теорията за приключване на информация от лабораторията – в това число някогашния президент Доналд Тръмп – в началото бяха отхвърлени като конспиратори или жигосани като ксенофоби.

В отговор на констатациите на комисията, акцията на White Coat Waste Project съобщи: „ Отново влиятелен отчет на Конгреса заключи, че финансирани от данъкоплатците опити за придобиване на функционалност върху животни в Ухан евентуално са предизвикали пандемията Covid-19. И въпреки всичко, съвсем три години след началото на пандемията, белите престилки, виновни за евентуално причиняването и прикриването на това световно злополучие, не бяха подведени под отговорност. Лабораторните произшествия са постоянно срещани и данъкоплатците и в двете страни не би трябвало да бъдат принуждавани да заплащат за нова пандемия. “

Пандемията от ковид докара до близо 6,6 милиона смъртни случая по света и аргументи безпорядък на международната стопанска система.

Сенаторът от Републиканската партия на Северна Каролина, който управлява днешния отчет, одобри, че има някои косвени доказателства, че Коронавирус може да се е появил естествено. Политиците показват, че една трета от случаите на болестта са свързани назад с пазара за морски блага в Ухан.

Поредица от изследвания, оповестени по-рано тази година, наподобява наблюдаваха първия клъстер от случаи до един съответен ъгъл на мокрия пазар, където са държани животни, за които е известно, че са правоприемник на Коронавирус.

Китайски учени също откриха позитивни проби от унаследен вариант върху подове, плотове и съоръжение на пазара. Но към днешна дата „ няма оповестени генетични доказателства, че Covid е циркулирал измежду животните преди началото на пандемията “, се споделя в отчета на Сената.

„ Също по този начин не наподобява да е имало следващо разпространяване на вируса “ от животни към хора или назад през последните три години. „ Също по този начин би трябвало да се означи, че най-ранните разновидности на SARSCoV-2 са били добре приспособени за предаване от човек на човек “, се прибавя в отчета.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР