Виртуози на акордеона от Франция, Русия и България участват в

...
Виртуози на акордеона от Франция, Русия и България участват в
Коментари Харесай

Виртуози на акордеона участват в международен фестивал в Плевен

Виртуози на акордеона от Франция, Русия и България вземат участие в започващия през днешния ден в Плевен Международен фестивал „ Акордеомания “. През трите фестивални дни майсторски класове ще имат известните акордеонисти и педагози Юрий Шишкин  (Русия), Фредерик Дешамп (Франция) и Пламен Димитров, България. Те ще изнесат и концерти пред почитатели на този музикален инструмент, оповестиха уредниците на музикалното събитие - Сдружение „ Акордеомания Арт “ и Община Плевен.
„ Това е първият в България акордеонен фестивал. Той включва и конкурс в четири посоки – класическа, занимателна, фолклорна и камерна музика. В категорията „ фолклор “ участниците ще имат освен солови осъществявания, само че и ще би трябвало да пригласят на глас или на различен музикален инструмент. Намеренията ни са да създадем този фестивал обичаен “, разясни Румен Тодоров, началник на Сдружение „ Акордеомания Арт “.
За състезанието са се записали над 60 участници – от Босна и Херцеговина, Сърбия, Молдова и България. Най-малките са на 6 години. Горна възрастова граница няма. Конкурсните осъществявания ще бъдат оценени от интернационално жури, в което влизат представители на Франция, Русия, Сърбия и България.
Фестивалът ще приключи на 8 юни вечерта с концерт на лауреатите на състезанието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР