Виртуалните пари са идеални за все по-глобализирания святКриптовалутите са бъдещето

...
Виртуалните пари са идеални за все по-глобализирания святКриптовалутите са бъдещето
Коментари Харесай

Пет движещи сили за богатите да инвестират в криптовалути

Виртуалните пари са идеални за все по-глобализирания свят

Криптовалутите са бъдещето на парите, а богатите не желаят да пропуснат тази опция (източник: CCO Public Domain)

Повече от две трети от богатите ще влагат в криптовалути през идващите три години, демонстрира ново световно изследване на deVere Group – една от най-големите консултантски организации в областта на финансите.

68% от участниците в анкетата към този момент влагат в криптовалути като биткойн, етериуми и XRP или ще създадат това преди края на 2022. Проучването обгръща над 700 души от Съединени американски щати, Англия, Австралия, ОАЕ, Япония, Катар, Швейцария, Мексико, Хонг Конг, Испания, Франция, Германия и Южна Африка.

В категорията попадат хора, които имат капиталови активи в размер на минимум 1 млн. паунда (или еквивалент). „ Изследването демонстрира, че богатите от ден на ден търсят експозиция към криптовалути “, разяснява Найджъл Грийн, създател и основен изпълнителен шеф на deVere Group.

Криптовалютите са бъдещето на парите, а бъдещето е в този момент. Богатите не желаят да пропуснат тази опция и ребалансират капиталовите си портфейли към цифровите активи, добавя той.

Найджъл Грийн счита, че с изключение на FOMO (The Fear Of Missing Out – страхът да не пропуснеш нещо), има пет съществени движещи сили за възходящия интерес на богатите към криптовалутите.

Оптимизмът на основния изпълнителен шеф на deVere се подхранва от подема на биткойн, преобладаващата в света криптовалута, която записва петмесечен връх в петък.

Найнджъл Грийн има вяра, че биткойн ще тества сериозната ценова поддръжка от $6000, изграждайки доверие към по-широкия пазар на криптовалута. Според него, криптовалутите от ден на ден се одобряват от търговците на дребно и институционалните вложители като бъдещето на парите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР