Virgin Galactic най-накрая е на прага на стартирането на бизнеса

...
Virgin Galactic най-накрая е на прага на стартирането на бизнеса
Коментари Харесай

Virgin Galactic стартира туристически полети в Космоса до месец

Virgin Galactic най-сетне е на прага на стартирането на бизнеса си за галактически туризъм. След просрочен старт компанията е приключила сполучливо последния летателен тест на VSS Unity преди началото на комерсиалните си услуги, оповестява Engadget.

Мисията Unity 25 тества както техническата функционалност, по този начин и цялостното прекарване на астронавтите, и сполучливо доближава до Космоса. Освен това изстрелването, настояват от Virgin Galactic, остава в историята с обстоятелството, че един от членовете на екипажа - Джамила Гилбърт, е първата жена астронавт от Ню Мексико. Джилбърт и сътрудниците ѝ Крис Хюи, Люк Мейс и Бет Моузес са чиновници на Virgin.

Компанията е отлагала този тест неведнъж, като последното закъснение се дължеше на усложнения при модернизирането на самолета-носител VMS Eve, който транспортира Unity до височина 15 км. Компанията се похвали с сполучлив тестови полет без задвижване в края на април, само че първият полет с екипаж датира от юли 2021 година, когато създателят Ричард Брансън се причисли към Моузес, Сириша Бандла и Колин Бенет в задачата Unity 22.

Unity 25 е общо петият галактически полет в историята на Virgin, само че този тест е изключително значим за компанията. От години тя работи на загуба, защото непрекъснато отсрочва проектите си за галактически туризъм. Само през 2022 година тя е изгубила над 500 млн. $.

Компанията чака да стартира туристически услуги в Космоса от края на юни, а с цел да си възвърне направените вложения билетите за пасажерите би трябвало да бъдат на стойност 450 000 $.

След сполучливия тест с екипаж множеството механически спънки са преодолени, тъй че остава най-вече уточняването на административни и организационни детайлности, показва още Engadget.

Virgin изостава от Blue Origin, която към този момент изстрелва цивилни в Космоса. Тя обаче е по-близо до пътнически галактически полети от SpaceX. Въпреки че компанията на Илон Мъск разгласи проектите си за лунен туризъм преди години, тя към момента не е изпратила в Космоса ракетата си Starship с екипаж на борда.

Но това не тормози SpaceX. Virgin се е съсредоточила върху по-малко амбициозни и по-евтини суборбитални полети, до момента в който Starship ще се употребява както за лунни обиколки за туристи, по този начин и за задачи на НАСА до Луната.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР