виновенпред Районен съд – Кюстендил внанасяне насредна телесна повреда на

...
виновенпред Районен съд – Кюстендил внанасяне насредна телесна повреда на
Коментари Харесай

3 години и 6 месеца затвор получи Алекс А.за нанасяне на средна и лека телесни повреди на трима души пред дискотека в Кюстендил

виновенпред Районен съд – Кюстендил внанасяне насредна телесна щета на едно лице илека телесна щета надвама души, след нанасяне на удари с бухалка пред дискотека в Кюстендили ще изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3години и 6 месеца,при първоначален„ общ “режим. Съдът утвърди съглашението реализирано сред Районнапрокуратура и отбраната на подсъдимия.

Алекс А. /осъждан, понастоящем в пандиза в Бобов дол/ се признава за отговорен в това, че на13.10.2018 година,в гр. Кюстендил,на бул. „ Македония “ пред вход на дискотека, въпреки и малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си,нанасяйки удари с бухалка, е предизвикал на повече от едно лице леки телесни повреди– на две лица, като действието е осъществено по хулигански подбуди.

Подсъдимият се признава за отговорен и в това, че на същата дата и място, нанасяйки удари с бухалка е предизвикал междинна телесна щета на едно лице, изразяваща се в разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, разследване на получено мозъчно разтърсване с краткотрайна цялостна загуба на схващане /комоционалнакома /, като действието е осъществено по хулигански подбуди.

Районен съд – Кюстендил постанова на Алекс А. най- тежкото из сред двете наказанияза осъществените закононарушения, а точно „ отнемане от независимост “ за период от 3 години.Одобреното съглашение има последствията на влезнала в законна мощ присъда. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Съдът установи, че закононарушението за което бе реализирано и утвърдено съглашение е осъществено от подсъдимия в изискванията на действителна цялост с закононарушенията по други две каузи по разказа на съда, завършили със съглашения през 2019 и 2022 години. Налице са предпоставки за увеличение на по този начин избраното наказване, защото е налице трайна незаконна активност осъществявана от подсъдимия. Лицето е свисока степен на социална заплаха и за реализиране задачите на наказването, съдът намира, че следва да усили с 6 месеца по този начин избраното общо най- тежко наказване „ отнемане от независимост “. Съдът приспада изтърпяната част от наказванията в съвкупността, както и времето през което е бил арестуван.

Определението предстои на тъжба и митинг пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР