Виното е изключително елегантен и вкусен алкохол. Пием го по

...
Виното е изключително елегантен и вкусен алкохол. Пием го по
Коментари Харесай

Съвети, с помощта на които ще направиш прекрасно домашно вино

Виното е извънредно грациозен и апетитен алкохол. Пием го по време на хранене, по време на срещи с другари и по време на изискани вечери.

Струва си да опитате да приготвите домашно вино, с цел да можете, с изключение на да се наслаждавате на усета на напитката, да се гордеете и с това, че сами сте го създали. Рецептите ви чакат по-долу. Изненадайте себе си и приятелите!

Перфектната рецепта за домашно вино
 Как се прави вино от бъз Как се прави вино от бъз
Виното от бъз има неповторим усет и мирис, а приготвянето му не изисква специфични умения. Има предписания за вино както за цветя, по този начин и за...

Домашното вино радва с усета и аромата си. Имайте поради, че когато го приготвяте, пропорциите са от решаващо значение.

Отговорът на въпроса от какво може да се направи домашно вино е доста необятен – доста блага на природата могат да се трансфорат в напитка, опциите са на практика безкрайни! Ето няколко хрумвания за вкусно домашно вино.

Домашно вино от грозде

За подготвяне на домашно вино от грозде са ни нужни: 10 кг плодове, 3,5 кг захар, 5 л вода и винена квас. " Майката " се подготвя, като към 0,25 литра топла вода се прибавя маята, разбърква се и бутилката се затваря вярно. След 24 часа прибавете 0,5 чаени лъжички захар, разбъркайте и оставете за 2-4 дни. След това намачкайте гроздето, залейте го с вряла вода и след 3 дни прецедете. Разтворете 1,200 кг захар във вряща вода, охладете я, изсипете я в мъстта и я изсипете в съда. Добавете майката, разбърквате и затваряте. Следващите порции от 1,200 кг захар, смесени с малко вода, се прибавят след една седмица, а идната порция - след 15 дни. Виното може да се употребява след 30 дни, когато се „ избистри “.

Домашно вино от череши
 Как да си създадем домашно малиново вино Как да си създадем домашно малиново вино
Малиновото вино е обичана напитка на доста хора, само че също по този начин е и превъзходен метод да зарадвате гостите или фамилията си. То е уместно...

За приготвянето на това домашно вино са ни нужни 8 кг плодове, 4 кг захар, 4,2 л вода и винена квас. Изсипете измитите плодове без костилките в подобаващ съд или бидон, поръсете ги със захар и оставете за няколко дни. Когато пуснат сока, прибавете вода и поръсете маята. Разбъркайте усърдно. Затворете добре бидона и оставете за 7-8 седмици. Това елементарно за подготвяне домашно вино от череши има страховит усет и ви сгрява в хладните вечери.

Домашно ябълково вино

За приготвянето на такова домашно вино са ви нужни 6 кг ябълки, 2 кг захар и 4 литра вода, както и винена квас. Незадължителна съставна част е 10 грама или повече стафиди - те придават забавен мирис. Пригответе майката от чаша ябълков сок, лъжица захар и щипка винена квас. Сварете съставките дружно и ги охладете. Добавя се маята и се оставя настрани в шише, покрито с марля. След един ден прибавете 3 супени лъжици захар, 2 чаши сок и още малко квас. Отново оставете настрани. Сокът, изцеден от ябълките, дружно с майката и захарта, разбъркайте добре в бидон и оставете настрани за към 2 месеца.

Опитахте ли към този момент някоя от тези прелестни предписания за домашно вино?

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР