Винената серия Kabile на „Вила Ямбол“ спечели най-много медали за

...
Винената серия Kabile на „Вила Ямбол“ спечели най-много медали за
Коментари Харесай

Българските вина Kabile с поредните златни медала от международен конкурс

Винената серия Kabile на „ Вила Ямбол “ завоюва най-вече медали за България на един от най-престижните международни състезания Vinalies Internationales, който се организира в Париж при започване на месеца. Меката на виното, Франция окичи най-старата маза в Южна България с 9 оценки от общо 22 за български виновност, като рекордьорът измежду медалистите - серията Kabile се окичи с общо седем медала. Три от тях са златни – за Kabile Шардоне 2019, Kabile Сира 2017 и Kabile Каберне Совиньон Резерва 2014.

„ Вила Ямбол “ печели и шест сребърни оценки от състезанието. Четири от тях още веднъж са за същата серия - за Kabile Сира Резерва 2015, Kabile Мерло и Каберне Совиньон 2017, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон 2016 и Kabile Розе 2019.

Vinalies Internationales се провежда от Съюза на френските енолози и в тазгодишното му издание участваха близо 3000 виновност от целия свят. Те бяха оценени в границите на пет дни от 126 винени специалиста от 40 националности. В оценяващите комисии (всяка една формирана от пет до седем професионалисти) наложително има двама французи.

Kabile e най-хубавият образец за преплитане на антично завещание и модерност в един от най-емблематичните артикули на страната ни.
Марката е кръстена на античния античен град Кабиле, чийто разкопки се намират на няколко километра от винарната в символ на респект към богатото завещание и обичаи на района в правенето на вино. „ И старите майстори знаят, че триумфът на хубавото вино се основава на грижата за плодородната почва и положителната годишна продукция “ – споделят от „ Вила Ямбол “. Освен че ръководи над 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос, избата разполага и със лична работилница за преработване и произвеждане на бъчви. Друго огромно преимущество за „ Вила Ямбол “ е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Сред известните сортове, които избата отглежда, са и обичаните на всички българи Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон и Мавруд.

Другите сребърни оценки са за тероарните виновност Vineyards Selection – за купажното вино от сортовете Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо от микрорайон Тенево, отлежало 16 месеца във френски дъбови бъчви и за сирата от микрорайон Тополица, отлежало 12 месеца във френски барици.

С пет оценки от Vinalies Internationales 2020 се прибра и родната маза от Съединение – New Bloom Winery. Овациите на журито завоюва тяхното Шардоне от годишна продукция 2017, което сграбчи златен орден в серията PIXELS и сребърен орден – в серията Face to Face. Същите марки на производителя взеха сребърни оценки и за своите розета 2019, а PIXELS Сира – за виното от годишна продукция 2017 година.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР