Винаги търсим начини да направим международното пътуване по-удобно, да избегнем

...
Винаги търсим начини да направим международното пътуване по-удобно, да избегнем
Коментари Харесай

Тази европейска държава тества първите в света цифрови паспорти


Винаги търсим способи да създадем интернационалното пътешестване по-удобно, да избегнем ужасяващите дълги опашки и да преминем през всички разнообразни инспекции допустимо най-безпроблемно. И по този начин, ето нещо потребно в тази посока: Финландия започва първото си експериментиране на „ цифрови идентификационни данни за пътешестване “ или DTC – всъщност паспорт на вашия телефон, написа businessnovinite.bg.

Пилотната скица се извършва в Хелзинки като партньорство сред Finnair, летищния оператор Finavia и финландската полиция. Той е наличен единствено за финландци, а полетите до Лондон, Единбург и Манчестър в края на август бележат началото на пилотния план.
-->
Въпреки че тези изпитвания са първият път, когато цифровите паспорти ще бъдат признати в действителна среда за граничен надзор, освен Финландия тества метода. Европейската комисия се свърза с разнообразни страни предходната година и откакто Хърватия се включи непринудено, сходен пилотен план ще се организира в Загреб по-късно през 2023 г. 

И по този начин, по какъв начин в действителност работят? Е, финландците, които желаят да станат доброволци, би трябвало да се записват във финландската полиция. Те би трябвало да изтеглят приложение на смарт телефона си и да си запишат час в полицейския сектор във Вантаа, покрай летище Хелзинки.

Доброволците ще би трябвало да създадат физическо копие на паспорта си, да подпишат формуляр за единодушие и да си създадат друга фотография. След като всичко това бъде направено, DTC могат да се употребяват или на полети от летище Хелзинки до Обединеното кралство, или на директни полети на Finnair до летище Хелзинки. От участващите се изисква и да изпратят данните си на финландската гранична защита сред 36 и четири часа преди да излетят посредством приложението. Има обособени опашки за доброволци на паспортния надзор в Хелзинки и тяхната фотография ще бъде съпоставена със фотографията на DTC, направена по време на регистрацията. След това доброволците ще би трябвало да слагат паспорта си на обособен читател, да погледнат в камерата и да получат позволение. 

Финландската гранична защита твърди, че тези цифрови паспорти разрешават „ гладко и бързо прекосяване на границата без компромис със сигурността “ и са също толкоз надеждни, колкото физическите паспорти.

След като научим повече за това по какъв начин са се справили страните, които вкарват новата система, зависи от Европейската комисия да предложи въвеждане на цифрови паспорти в целия Европейски Съюз. Така че е рано да се каже, само че евентуално това ще бъде бъдещето на пътуванията.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР