Винаги сме констатирали липсата на достатъчно персонал в затворите, който

...
Винаги сме констатирали липсата на достатъчно персонал в затворите, който
Коментари Харесай

Димитър Бонгалов: Служителите на затворите винаги са били подценявани като заплащане

Винаги сме установили неналичието на задоволително личен състав в пандизите, който да охраняват. Има рекомендация на омбудсмана Мая Манолова, Централният софийски затвор да бъде изместен. Затворът в София, колкото и да бъде ремонтиран, не може да дава отговор на условията за сигурност. Това съобщи някогашният правосъден министър и шеф на Дирекция Национален предпазен механизъм и съществени права и свободи на индивида към Омбудсмана на републиката Димитър Бонгалов в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Бюджетно се подценяват освен пандизите, само че и старческите домове и психиатриите. Дори и сега тези структури не се финансират. Служителите на пандизите постоянно са били подценявани като възнаграждение ", сподели още той.

"До в този момент не е имало случай на внасяне на оръжие, тъй като надзирателите нямат други оръжия с изключение на палки. Хващали сме надзирателите да вкарват опиати ", добави Бонгалов.

"Имало е и случаи да виждаме по какъв начин се трансферира алкохол през оградите на пандизите. Стотици литри алкохол се трансферират през оградите на всички затвори ", приключи Димитър Бонгалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР