Винаги сме искали да направим перфектни бъркани яйца. Онези съвършените,

...
Винаги сме искали да направим перфектни бъркани яйца. Онези съвършените,
Коментари Харесай

Тайната на перфектните бъркани яйца

Винаги сме желали да създадем съвършени бъркани яйца. Онези съвършените, които хапваме в обичаното ни заведение. Какъв е трикът да станат толкоз пухкави и ароматни? Независимо дали сме фен готвач, или някой, който рядко готви, приготвянето на класическа бърканица може да наподобява елементарно, само че истината е, че не постоянно се получават такива, каквито сме се надявали. Има няколко подобаващи метода за готвене, които ще ни оказват помощ да създадем копринени и апетитни яйца. И то всякога.

Някои хора имат вяра, че ключът към най-хубавите бъркани яйца е това, което слагаме към тях и с какво са гарнирани. Въпреки че тези фактори сигурно са от значително значение, доста хора не осъзнават, че в действителност методът, по който се готвят яйцата, прави всичко друго, прецизират от Yahoo Life. С тези няколко съвета от професионални готвачи, със сигурност ще приготвим превъзходни бъркани яйца и то от в собствената си кухня.

Слабият огън

Яйцата може да наподобяват като най-лесното нещо за подготвяне, само че истината е, че съвършените меки яйца изискват процедура и доста самообладание. Повечето хора ги готвят на прекомерно висока температура, заради което яйцата стават сухи и имат безвкусен усет.
 Снимка 582823
 

Кристофър Коетке, основен готвач в Ajinomoto Health & Nutrition North America, споделя, че всичко зависи от продължителността на подготвяне.

" Ключът е да ги сготвите по този начин, че яйцата да запазят задоволително влага и да са меки и сочни ", споделя той. Коетке предлага да ги приготвяме на сдържан до слаб огън, тъй че да се готвят постепенно, с цел да направляваме по-добре консистенцията.

Времето на котлона

Главният готвач Марки Маналото от филипинско-японския ресторант Izakaya Gugu в Манхатън има различен способ.

" За да извършите най-хубавите бъркани яйца, загрейте тиган с олио и счупете яйцата непосредствено в тигана - едно по едно. След това, на ниска топлота, разбъркайте яйцата с шпатула или пръчици за 30 секунди, след което ги махнете от котлона. "  

Маналото изяснява, че отстраняването от котлона ще предотврати прекомерно дългото им пържене и ще им придаде повече размер.
 Снимка 582821
 

Бъркане и отново бъркане

Ако сме от хората, които избират яйцата по-меки, основният готвач и притежател Даяна Маналанг от Little Chef, Little Cafe в Манхатън използва комбинация от зехтин и масло на приблизително слаб огън и непрекъснато разбърква яйцата.

Маналанг предлага да поддържаме приблизително ниска температура, с цел да сте сигурни, че тиганът остава топъл (не горещ) и с цел да се уверим, " че яйцата се движат, с цел да останат кремообразни ".

Тайната съставна част

За да ни помогне по пътя към съвършените яйца, готвачът на Barleymash Кевин Темпълтън предлага да прибавим малко бита сметана, когато ги разрушаваме. " Обикновено една супена лъжица на две яйца е задоволителна. Може да употребявате и студена вода, в случай че имате алергия към млечни артикули ", споделя Темпълтън.
 Снимка 582824
 

Професионалистът в кухнята твърди също, че ключът към пухкавите яйца е да се уверим, че са вярно разбъркани. За задачата поучава да се опитаме да използваме миксер или да ги разбием с малко лой.

Без бързане с подправките
 Снимка 582822
 

Важно е да се означи, че подправянето на яйцата е от основно значение за оптимално добрия им усет. Не бива да им слагаме подправки незабавно щом попаднат в тигана. Вместо това, след като яйцата ни са съвсем сготвени, ги поръсваме с малко морска сол и добавяме прясно смлян пипер меланж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР