Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с

...
Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с
Коментари Харесай

Председателят на ЕП за заместника си Ева Кайли: Корумпираните ще получат цялата тежест на закона

Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с пари, само че значимото е, че ще бъдат хванати и ще понесат цялата тежест на закона, както стана в този случай, съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола във връзка задържането в Брюксел на нейния заместител Ева Кайли, упрекната в корупция в интерес на Катар.

Тя добави, че Екологичен потенциал сътрудничи от известно време на правоналагащите служби по този случай. По нейните думи институцията ще предприеме вътрешна инспекция. Мецола изясни, че като защитна мярка е лишила пълномощията на Кайли, при цялостно отчитане на презумпцията за непорочност. Тя добави, че на следващия ден следва съвещание за решение за отстраняването на Кайли като зам.-председател на Екологичен потенциал.

Трябваше през днешния ден да разглася начало на договарянията за отпадането на визите за жителите на Катар и Кувейт, уточни Мецола и настоя въпросът да отпадне към този момент от дневния ред. Тя заяви, че Екологичен потенциал ще преразгледа разпоредбите за достъп до институцията и ще ревизира кого съставляват лобистите, които се свързват с евродепутатите.

Екологичен потенциал, европейската народна власт и нашите свободни и открити общества са нападнати. Враговете на демокрацията, които са срещу самото битие на Екологичен потенциал, няма да се спрат пред нищо. Тези злосторници, свързани с непознати страни, трансфораха в оръжие неправителствените организации, синдикатите, сътрудници в Екологичен потенциал и евродепутати, в усилието да подчинят нашите процеси. Провалиха се, заключи Мецола. На непознатите страни, които мислят, че Европа се продава, споделям, че Екологичен потенциал ще застане твърдо на техния път, добави тя.

В политиката съм, с цел да се боря с корупцията, това е тестване за нашите полезности. Ще издържим изпита с високо вдигната глава. Няма да има безотговорност. Няма да има замитане под килима, добави тя. Дълбоко съм разочарована, съобщи Мецола.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР