Винаги съм защитавал българския интерес, а не този на други

...
Винаги съм защитавал българския интерес, а не този на други
Коментари Харесай

Радев скочи на Денков за Зеленски: Нашите управляващи нямат свое мнение, слушат другите държави

Винаги съм защитавал българския интерес, а друг на други страни. Въпросът е чии ползи пазят политици в Народното събрание и в държавното управление. Това съобщи президентът пред медии.

" Никога не съм отказвал да приема президент по негово гледище. Когато министър-председател реши да предложения президент, институционалният разговор изисква най-малко това да бъде в съгласие с мен обаче, а не да бъда уведомяван за към този момент подхванати стъпки “, разяснява той визитата на Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога у нас.

„ Спомняте си, един президент от Източна Европа през октомври изпрати декларация за незабавната поддръжка за участието на Украйна в НАТО към всички президенти от Източна Европа. Тогава отхвърлих да я подпиша с явен претекст - приемането на Украйна Украйна в НАТО преди установяването на дълготраен мир значи война. Тогава се надигна заплашителен писък от знаете кого. Сега моите гневни критици трансформираха мнението си. Имат ли въобще лично мислене, мнение и позиция? “, добави той.

По думите му политиците категорично следват позицията на огромните страни членки: „ Нашите ръководещи нямат свое мнение, а национално виновното държание изисква да имат такова. “

По мотив настояванията за импийчмънт, той съобщи: „ Да заповядат, никакъв проблем, само че всички водещи политически сили би трябвало да имат отговорност към народа и да дават отговор на ползите на този народ “

„ Редно е ръководещите да ръководят своите искания за единение и бистрота, като разгласят какво считат да дават и какви ас им плановете, а не да се оправдават с вицепрезидента Илияна Йотова. Ясно е едно – наливането на повече оръжия усилва риска за всички ни. Колкото и надалеч да наподобява тя, войната е в Европа, в България “, акцентира той.

„ Списъкът на Зеленски е в Министерски съвет. Как по този начин внезапно, за един ден, Народно събрание реши да развърже ръцете на Министерски съвет да изпразнят складовете с военновременни ресурси на българска войска? Колкото и да ви убеждават, че ще ги запълнят бързо, това не е правилно. Тези процеси лишават години. Ето в Германия - този развой на запълване на опразнените хранилища ще завърши към 2030 година Нали не си вършиме илюзии, че ще имаме ново въоръжение? Няма да стане, тъй като години наред държавни управления нехаеха за българската войска “, безапелационен е Радев.

По думите му текат скоростни процеси на препланиране, на смяна на критериите, тъй че да се освободят избрани въоръжения и муниции, да се разгласят за непотребни въз основата на нови планове. Той прикани ръководещите да са деликатни, тъй като това касае националната ни сигурност.

„ На какво съображение, за един ден, взеха решението за пласиране на оборудването на АЕЦ „ Белене “? Не е ли редно, когато се вземат такива решения – тук става въпрос за ориста на този план – да сложат на масата всички варианти за развиването на нуклеарната ни енергетиката и тогава да взимат решение? “, попита той.

„ Продължава една черна серия – български министър председател да употребява непознати медии, с цел да клюки страната, с цел да развява съветската опасност като заслон за кавга със службите за персонални и партийни ползи. Жалко е, че хлъзгат акад. по този сюжет, само че очевидно той няма нищо срещу да го хлъзгат “, сподели още Радев.

По мотив срещата на върха на НАТО във Вилнюс, той съобщи: „ В НАТО, от срещата предходната година, както и в Европейски Съюз, никой не задължава никоя страна членка да взе участие в даването на въоръжение. Срещата ще бъде значима за това какви гаранции и по кое време Украйна ще стане член на НАТО. Очевидно НАТО не желае тази война. Ясно е, че за сигурността на Украйна се търсят гаранции, само че най-голямата гаранция е дипломатическите старания за прекратяване на огъня и активиране на средствата на дипломацията. Сега се желаят единствено оръжия – те стават все по-разрушителни, което ни тласка към трудноприемливи равнища на ескалация. “

Радев предизвести за риск от нуклеарно замърсяване – или от удар по АЕЦ „ Запорожие “, или от тактически нуклеарни оръжия. „ Тогава следствията ще бъдат за безусловно всички нас. “

„ България би трябвало да влезе в еврозоната, когато е подготвена, а не когато ни се желае, и то непременно. За мен не е добре политици в Народното събрание и отвън него да се вършат, че няма подписи на половин милион българи. Това не е добре. След като са изпълнени законовите условия, в реда на нещата е да има референдум. Показва се съмнение към българските жители. Аз персонално обаче не виждам потребност да се вкарва процесът по приемане на еврото в рамки. 20 години са прекомерно дълъг период. Трябва да се убедят хората за изгодите от еврото, с ясни политики и стратегии по какъв начин ще действаме оттук насетне “, разяснява той рефендума на „ Възраждане “

„ Проблемът не е в президента Зеленски, а в нашите политици, които се надпреварват кой повече ще обещае и ще даде “, акцентира още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР